Öt gyerek program hűvösebb időkre

Öt gyerek program hűvösebb időkre

43 views
0

Pont ilyenkor van rossz idő amikor a Balatonon lehetnénk! – sóhajtunk fel sokan szomorúan, amikor az augusztus végi hétvégén nem, hogy 30 fok nincs, de elő kell venni a vastag pulóvert is. Ne essünk kétségbe, a Balaton egész évben gyönyörű és számos program áll rendelkezésünkre gyerekekkel is.

Ha már meguntad, hogy a parton sétálj, hattyúkat éltessen (amit egyébként nem szabadna) vagy felmenj a legközelebbi kilátóhoz, íme néhány program amit gyermekeddel javaslunk a Balaton körül, ha nincs strand idő.

A Veszprémi Állatkert Afrika szavanna játszótere

2018. júliusában nyitott meg a Veszprémi Állatkert új Afrika szavanna játszótere, a gyerekek bepillantást nyerhetnek Afrika különleges állatvilágába, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park felfedezésébe.  Az élményhajón eljátszhatják, hogyan érkeztek az első állatok Afrikából a Veszprémi Állatkertbe. Próbára tehetik ügyességüket a drótkötélpályán, az ugrálón és a különböző mászókákon. Megemlékezve a híres Afrika kutató, Bernhard Grzimek munkásságáról a játszótéren még egy különleges zebracsíkos szafari repülő is landolt.

A közel 1 hektáros élményjátszótéren 25 különböző játszóelem várja a kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt. A függőágyas hintától a nagy lengőkötél hintán át a szafari terepjáróig számos különleges játszóelem teszi egyedivé a helyet.

Játék és babamúzeum Keszthelyen

A Babamúzeum gyűjteményében a történelmi Magyarország népviseleteit, iparos- és polgáröltözeteit közel félezer baba prezentálja. Külön két vitrinbe került a mintegy 120 figurából álló erdélyi gyűjtemény. A Játékmúzeumban a játékok négy nagy típuscsoportot alkotnak: az eszközös, a mozgásos, a párválasztós, és a szellemi játékok csoportját. A játékmúzeum tárgyaival  a szervezők nem a poros, elavult, régi világot szeretnék visszahozni, hanem kimenteni belőle azt, ami általános szükségletet elégít ki, s amire napjainkban is szükségünk van: az együtt szórakozás, az élményszerűség a lényeg.

A feje tetejére fordított ház

A Siófoki Fordított Ház a széplaki városrészen, a Május 1. utca és a 7-es Főút kereszteződésénél áll, a feje tetején. Felejthetetlen élményt nyújt a pici gyerekektől kezdve a szépkorúakig minden korosztály számára, főképp azoknak akiket érdekel, hogyan működik a gravitáció.

A Fordított Házban a teljes berendezés minden részletében egy fordított képet mutat. Az itt eltöltött idő alatt élvezhetik a feje tetejére állított világnak az egyensúly érzékére gyakorolt hatását. Jöjjön el, hogy egy denevér szemszögéből betekinthessen az épület csodálatos világába!

 

 

Balatonfenyvesi gazdasági vasút

A Balatonfenyves központjából induló kisvasút a Nagy-berek legszebb részeire viszi el a turistákat. Kiinduló állomása közvetlenül a MÁV nagyállomás mellett található. A kisvasút Csisztafürdőre közlekedik.

Balatonlelle új kilátója

Idén készült el a Lelle központjától 3 km-re lévő erdőben álló, fából készült panorámaterasz. A 20 négyzetméteres, legyező alakú kilátó várja a Kishegy tetején fekvő Parkerdőben a kirándulókat. Gyönyörű látvány a szőlőtőkékkel borított lankák és a Balaton elterülő kékesszürkesége. Kisgyerekes családoknak, és kezdő túrázóknak is kiváló úticél.

A szerzőről