A veszprémi Kenyérlelke fesztiválra még egy hétig lehet nevezni

A veszprémi Kenyérlelke fesztiválra még egy hétig lehet nevezni

120 views
0

Alig hűlt ki az augusztus 20-ára megsült Kenyérlelke versenyzők bele, máris készülhetünk a veszprémi megmérettetésre. 
A budapesti verseny után a Balatonra is eljön az otthon kenyeret sütők legillusztrisabb hazai versenye! A szeptember 4-én 10 órától az Óváros téren megrendezésre kerülő eseményre bárki (magánszemély) benevezhet.

Nevezés: a honlapon ( www.kenyerlelke.hu ) keresztül.

A termékeket mindenki saját maga készíti el otthon a saját sütőjében vagy kemencéjében. Külön kategóriába fognak esni a pékségek és külön kategóriába az otthon sütők. Ennek az az oka, hogy nem egyenlő feltételekkel indul el egy profin kialakított pékség, mint egy otthoni háztartás, írja a honlap. Elkészülte után a jelentkező, a verseny helyszínére hozza a már készre kisütött terméket. Otthonsütőknek az indult kategóriánként 2 db terméket kell leadniuk. A kisütött terméket átadja a helyszínen lévő kollégáknak, akik előkészítik azt a zsűri számára.

Kategória:
Fehér, félbarna kenyér
750 – 1000 gramm
Összetevők:
Liszt, víz, só, kovász
Lisztek: BL 80 , BL 112, TK búza, alakor
A kovász csak liszt és víz keveréke lehet, amely természetes úton lett erjesztve, élesztő hozzáadása nélkül!
A kenyér minimum 70%-ban kell, hogy tartalmazzon BL 80 vagy BL 112 lisztet.
max 30% lehet a TK búza és a többi.

Nevezési határidő: szeptember 1.

A győztes jutalma egy oklevél, illetve egy csúcskategóriájú beépíthető elektromos sütőt ajándékba a MIELE Kft. jóvoltából.

Nekem mégis a nevezési feltételek közül ez tetszett leginkább: A legfontosabb tudnivaló: A verseny nem egymás ellen, hanem egymással karöltve történik. A kölcsönös elfogadás és szeretet jegyében. Tiszteletet adunk egymásnak, az általunk készített kenyérnek és annak, ki ezt az egészet lehetővé tette. Az ezen elvekhez nem méltó magatartás, viselkedés, kizárást vagy a versenyen történő részvétel megtagadását eredményezi.

Hajrá kenyerek!

A szerzőről