Fogadd örökbe a Folly Arborétum egy fáját

Fogadd örökbe a Folly Arborétum egy fáját

91 views
0

A badacsonyörsi Folly Arborétum fa örökbefogadási akciójának egy nyílt napja már szeptember lement, azonban továbbra is várják az érdeklődő fa-örökbefogadókat, akik akár csak jelképes összeggel, de támogatást nyújtanának. Részletek alább. 

Badacsonyörs a Badacsony lábánál Tomaj mellett fekszik és alkotja Badacsony település szerves részét. Ha rákeresünk a neten, az első három találat a gasztronómia témakörében van. Itt van ugyanis a Vánkos bisztró, gyönyörű, vintage hangulatú 100 éves házban, ahol reggelizni éppúgy tudsz, mint ebédelni és vacsorázni. A hosszan elnyúló Kisörs-Szőlőhegy neve Örs törzsi vagy személynévből keletkezett és először a XIII. században szerepelt először.

Itt található a 115 éves Folly Arborétum, amely egész évben várja a látogatókat és egyedülálló cédrus- és ciprusgyűjteménye miatt is rendkívül népszerű a látogatók között.  Ahhoz, hogy állományukat továbbra is megőrizzék és gondozzák, tovább bővítsék, meghirdették Fogadj örökbe egy Folly fát! akciójukat.

A honlap leírása szerint „…akciónkkal elsősorban az ember természet iránti szeretetét és környezettudatosságát szeretnénk erősíteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Az örökbefogadással járó összegeket elsősorban az arborétum növényeinek gondozásával, fenntartásával, kertápolással kapcsolatos költségek fedezésére, új növények beszerzésére fordítjuk.”

Természetesen minden örökbefogadás jelképes, a fák maradnak a helyükön, de bárki örökbefogadhatja őket. Van bronz, ezüst és arany fokozat is, továbbá családi és egyéni örökbefogadási forma is. Ezekről bővebben a honlapon tájékozódhatunk.

Az örökbefogadáshoz nem kell személyesen elmennünk, online is végigmehetünk rajta, ehhez minden segítséget megad az arborétum. Ha mégis elmennénk, fontos információ, hogy augusztusban megnyílt a Folly cukrászda is, így bor, szörp, tea, stb. mellett már rengeteg cukrászati terméket is fogyaszthatunk.

A szerzőről