Félmillió tulipánnal vár Kőröshegy

Félmillió tulipánnal vár Kőröshegy

369 views
0

Nincs tavasz tulipánszedés nélkül! Április 13. és 23. között immár hetedik alkalommal rendezi meg az évről évre egyre népszerűbb Tulipánszüretet a Kőröshegyi Levendulás.

A gazdaságot 2012-ben alapították a Balatonföldvárral szomszédos Kőröshegyen. Nyáron csodás levendulamezőikkel várják a látogatókat, tavasszal pedig a legkülönfélébb színekben pompázó tulipánokban gyönyörködhetünk, sőt, ha kedvet kapunk hozzá, haza is vihetünk egy csokorra valót. A Kőröshegyi Levendulás volt az első, akik ezt az ízig-vérig tavaszi programot, a tulipánszüretet megrendezte Magyarországon.

Lássuk, mik a legfontosabb tudnivalók az eseménnyel kapcsolatban

  • A Tulipánszüretet 2023-ban április 13. és 23. között rendezik meg, minden nap 8 (esetenként 9) és 17 (esetenként 18) óra között látogatható a Kőröshegyi Levendulás weboldala szerint. (A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az időpont az időjárás és a virágzás függvényében változhat.)
  • A belépődíj a Tulipánszüret Facebook-eseményének leírása szerint 790 Ft/fő, ám aki online, előre vált jegyet, kedvezményes áron gyönyörködhet a tulipánmezőkben. A tulipánok darabára 300 Ft.
  • Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A Kőröshegyi Levendulás munkatársai szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

 

A kép forrása: Facebook/Kőröshegyi Levendulás

  • A bevezető út két hatalmas, összesen kb. 1200 férőhelyes parkolóhoz vezet, melyek épp a bejáratnál találhatók.
  • A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel. Váltócipővel, esős napokon gumicsizmával felszerelkezve érdemes jönni. A tulipánokat csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni, a hagymákat tilos a földből kivenni! Metszőolló letéti díjért cserébe kölcsönözhető a helyszínen.
  • A gazdaság kutyabarát, de arra kérik a látogatókat, tartsák kedvencüket pórázon.

 

Kedvet kaptál?
Bővebb információkat ide kattintva találsz.

A szerzőről