Érkezik a 30. Művészetek Völgye fesztivál

Érkezik a 30. Művészetek Völgye fesztivál

36 views
0

Hihetetlen, de már 30. alkalommal, július 23 – aug. 1. között kerül megrendezésre minden nyarak legszínesebb, legizgalmasabb kulturális eseménye, a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol évről-évre sikerül összehozni a mindennapokban olykor egymástól távolra sodródó művészeti és természeti értékeinket.
Az idén a még többre és a még jobbra való törekvés jegyében a szervezők tágasabb tereket, a sokadalmak elkerülését, új udvarok és helyszínek nyitását irányozták elő. A korlátozások után mindannyian kiéhezve várjuk, hogy újra összejöjjön a Völgyközösség és magunkba szippantsuk a kultúrát, az előadókból, résztvevőkből áradó pozitív energiát, egyszóval, az igazi völgy feelinget. Erre lesz bőven alkalom, hiszen
koncertet ad az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Bohemian Betyars és Rúzsa Magdi, Hobo, és Plusz-Mínusz koncerttel készül a Quimby. 

A szokásosnál több irodalmi program lesz.Taliándörögdön indít udvart a Petőfi Irodalmi Múzeum, Vigántpetenden Vecsei H. Miklós és a Poket közösség.

Az Operaház jóvoltából Vigántpetendre érkezik Donizetti legnépszerűbb vígoperája, a Szerelmi bájital.

Kapolcs új főterén a Némafilmhez filmzenét! pályázatának döntős alkotói élőzenés filmvetítésen mutatják be zeneműveiket, esténként pedig a százhúsz éves magyar film kínálatából vetítenek válogatott filmeket.

A megszámlálhatatlan színvonalas előadó,  az alkotóműhelyek, a játéktér és a különböző tematikus túrák ígérete már önmagában is az év eseményévé teszik a völgyet. Ehhez még tegyük hozzá az illatokat, a házakból, udvarokból kiszűrődő gyerekzsivajt, a mosolygó arcokat, a sülő hús sercegését, a táncot ropó lábak dobogását… de egy pillanatra térjünk vissza a jelenbe, a jegyvásárlás még hátravan! Ezt megteheted itt: https://tixa.hu/muveszetekvolgye

A teljes program pedig elérhető a megújult www.muveszetekvolgye.hu weboldalon. 

Találkozunk július 23-án!

A szerzőről