Elmarad a miskakancsó kiállítás, de lesz györöki szüreti fesztivál

Elmarad a miskakancsó kiállítás, de lesz györöki szüreti fesztivál

50 views
0

Évről-évre Balatongyörökön köszöntik először az őszt és ünneplik első ízben a szüretet. Ismét felvonulásra, főzésre számíthatunk és jó hangulattól lesz hangos a szokásos móló melletti sétány. Sajnos, egy-két programról idén le kell mondanunk.

Balatongyörök lakói egykor szőlőtermesztésből éltek, így a szüreti felvonulás, és a színes szüreti programok ezt a hagyományt őrzik, olvashatjuk a város honlapján. De nem indul felhőtlenül a fesztivál, mégis kellemes programnak ígérkezik így is a Szüret és Halászléfőző- verseny szeptember 4-én szombaton. A meghirdetett programok közül  a szokásos foci emlékkupa elmarad, mert nem jött össze elég csapat. A nevezésről nem találtunk sehol információt az interneten, talán az segíthetett volna korábban csapatokat toborozni. Egy sajnálatos halálhír is beárnyékolja a rendezvényt és befolyásolja a programot: a péntektől meghirdetett Miskakancsó kiállítás Zentai Gábor gyűjteményéből szintén elmarad, a tapolcai gyűjtő és tanár halála miatt.

Ha ellátogatunk az eseményre, az alábbi programokban lehet részünk:

11.00-tól XIX. Györöki halászléfőző-verseny

14.00-tól Zenés szüreti felvonulás (Indulás a Kossuth utca ABC-től)

15.00-18.00 Varázshangok Családi Játszóház

14.30 Mátyás és az ördögök – ÜSTökös Családi Kompánia

15.30 Re-Folk népzenei együttes (Térzene program támogatásával)

16.45 Zalagyöngye néptáncegyüttes

18.00 Halászléfőző-verseny eredményhirdetése

18.30 Jazzy Singers (Térzene program támogatásával)

20.00-23.00 Crazy Monday zenekar

A halászléfőző-versenyen elkészült ételeket 15 órától kóstoló jegy ellenében lehet megízlelni, melyeket a sátor mellett árusítanak 700 Ft-os áron 14.30-tól. A helyszínre kitelepült büfénél is van lehetőség halászlevet vásárolni, olvasható a program ismertetőjében.

Jó étvágyat és jó szórakozást!

A szerzőről