Alapkő letétel a Füredi bringaközpontnál

Alapkő letétel a Füredi bringaközpontnál

54 views
0

Letették a füredi BalatonBike365 Port alapkövét, amely az aktív turizmus időszakát igyekszik kitolni a tavaszi és őszi hónapokra. Lesz kölcsönző, kerékpárút túraajánló és szerviz is.

Várhatóan májusban vehetik birtokba a Balaton körül bringázók a füredi kerékpárközpontot, ahol összesen 40 elektromos és hagyományos kerékpár várja az érdeklődőket. Habár az Aranyhíd sétány és a Kisfaludy strand parkolója közötti területen még szeptemberben kezdődtek a munkálatok, az alapkő letételére csak a napokban került sor. Így májusban megnyithat a 100 négyzetméteres, könnyűszerkezetes, igényes kialakítású épület, mely Uniós pályázati forrásból, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) beruházásában valósul meg és BalatonBike365 Port kerékpáros központ néven lesz ismert.

„Ilyen létesítmény nincs még a Balatonnál. A kerékpáros turizmus igényeit szolgálja majd a központ: kerékpárkölcsönzés, szerviz, túra ajánlatok, térképek, eszközök, információk. A program részeként összesen 230 kilométeres távon biztonságos, különböző nehézségű bicikliútvonalakat is kitáblázunk a Balaton-felvidéken, és hasonlóképp teszünk a déli és nyugati régiókban is. Jövő tavaszra Balatonföldváron és Keszthelyen is felépül egy-egy ilyen központ”, olvashatjuk a balatonfured.hu oldalán Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség Elnökének nyilatkozatát.

A kezdeményezés egy további lépés a Balaton környéki szezon kitolása felé, amely a tavasz első jelére lehetővé teszi majd a Balaton menti barangolást. A központ az év 9 hónapjára tervezi nyitvatartását és 2022 májusától kapcsolódik be a Balaton bringás vérkeringésébe.

 

A kiemelt kép a Vinociped.hu képe, cikkünkhöz illusztráció.

A szerzőről