A nyár utolsó hétvégéjén is vár a Kultkikötő

A nyár utolsó hétvégéjén is vár a Kultkikötő

34 views
0

Se a kultúra, se a kikötő nem zár be a Balaton partján még október végéig és bátran szemezgethetünk a programokból még augusztus utolsó napjaiban is. A Balaton színházi központja az alábbi előadásokat tartogatja most hétvégére:

Augusztus 27. péntek 20.30. – Balatonföldvár

Hamis hang – Orlai produkció

A történet szerint az esti koncert után H. P. Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karmestere fáradtan ér öltözőjébe, zenekara gyenge játéka miatt bosszankodva. Sokáig már nem kell vesződnie féltehetségű zenészeivel, mivel elnyerte a Berlini Filharmonikusok vezetőkarmesteri állását. A világhírre vágyó zenész ajtaján egy különös belga úr, Leon Dinkel kopogtat. A titokzatos rajongó kitartó precizitással, lépésről lépésre fosztja meg Millert nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva a karmester egoját és önbecsülését. A feszült, óramű pontosságú kamaradarab krimibe illő fordulatai három éve töretlen sikerrel kápráztatják el a párizsi közönséget és kritikusokat. Didier Caron darabja a Le Figaro szerint mesteri és lenyűgöző, ahogy egy 2019-es cikkben írtak róla.

Jegyvásárlás

Augusztus 28. szombat 20.30. – Balatonboglár

Ember a falvédőről – L’Art Pour l’Art Társulat

A L’art pour l’art Társulat legújabb önálló színházi estje. Nyilván Önök is sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy „nem most jöttem le a falvédőről”.  Ugye milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? Társulatunk viszont elgondolkodott ezen a kijelentésen, mivel felmerült egy kérdés, ami nem hagyott nyugodni bennünket. Ha nem most jött le valaki a falvédőről, akkor mikor? Tegnap, tegnapelőtt, vagy még annál is régebben? Itt már nem volt megállás. Hosszú és fáradtságos munkával kutattunk, egyre mélyebbre ásva magunkat az emberiség történetében, visszamenve egészen a kezdetekig, mire rájöttünk a megdöbbentő igazságra: az emberi faj valójában a falvédőről származik!

Jegyvásárlás

Július 29 – okt. 3. – Balatonboglár

Áramlatok kiállítássorozat – 1. tárlat

Szeptember 5-ig az első kiállítás tekinthető meg. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 2021 nyarán a Kultkikötő rendezvénysorozatának keretében szervezett kiállítássorozatra, ahol másodikként, szeptember 10-től Konkoly Gyula- Ötvös Zoltán kiállítása tekinthető majd meg.

Az üdvösség útjai – Baksai József – Kondor Attila
Megtekinthető: 2021. július 29. – szeptember 5.
Kurátor: Muladi Brigitta
A Vörös és a Kék kápolna egykori funkciójára utal vissza Baksai József és Kondor Attila kiállítása július végén. A művészek az épületek szakrális auráját használják ki, amikor meditatív festményeikkel és egy monumentális videófilmmel belső utazásra invitálják meg a nézőiket.

Konkoly Gyula- Ötvös Zoltán kiállítása
Megtekinthető: 2021. szeptember 10-től október 3-ig
A következő tárlat szeptember elejétől Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán szereplésével, a „popartos” és az absztrakt tájkép friss, eredeti formáit mutatja be. Konkoly Gyula: “Kilenc dumbi Korniss Dezsőnek” című kiállítása a Kék kápolnában
Ötvös Zoltán: EZIDŐTÁJT a Vörös kápolnában

Augusztus 26. csütörtök 21h – Badacsony Friss terasz

Barabás Lőrinc Quartet koncert

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára.

Jegyvásárlás

A szerzőről