A közönség választja ki az Év kilátóját

A közönség választja ki az Év kilátóját

29 views
0

Az Aktív Magyarország facebook oldalán lehet szavazni a közönség által legkedveltebbnek tartott 10 kilátó egyikére, amelyet szakmai zsűri válogatott össze a szeptember 11-ig leadott szavazatok alapján. A következő körben – október 6. éjfélig – adhatjuk le szavazatunkat 2022 kedvenc kilátójára. Ugyanitt kedvenc turistaházadra is szavazhatsz, a már előválogatott 10 turistaház egyikéből. A pályázatra fotó feltöltésével lehetett szavazni, ahogy a korábbi években is. 2020-ban a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó nyert, 2021-ben a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó. A turistaházak versenyében  2020-ban a tolnai Annafürdő Vendégházat, 2021-ben pedig a Szelcepuszta Turistaházat választották a legjobbnak a szavazók.

A legszebb kilátásba, amelyet mindannyian élvezünk, beletartozik a végeláthatatlan horizont, víztükör (legyen az tó, tenger, folyó vagy óceán), hegyek, hegyvonulatok, végtelen síkság, erdők, mezők és az égbolt misztikus szépsége.

Érdekesség, hogy a változatosság jegyében a tavalyi 10-10 bejutott pályázó idén nem indulhatott, így újabb kilátókat és turistaházakat fedezhetünk fel magunknak. Az itt 10. pontban jelzett Zsófia-kilátó például idén augusztusban újult meg.

2022-ben az alábbi jelöltek versengenek még október 6-ig:

 1. Julianus-kilátó
 2. Krisztina-kilátó
 3. Bence-hegyi kilátó
 4. Boldog Mór-kilátó
 5. Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó
 6. Guckler Károly-kilátó
 7. János-kilátó
 8. Kecske-hegyi kilátó
 9. Lábasház-kilátó
 10. Zsófia-kilátó

 

 1. Balatoncsicsói Erdészház
 2. Fehérkőlápa Turistaház
 3. Fekete-hegyi Berda József Kulcsosház
 4. Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola
 5. Gubacsos Kulcsosház
 6. Haracsi Vendégház
 7. Keserűszeri Vendégház
 8. Stimecz-ház
 9. Szent György Zarándokszállás
 10. Zsigárdi Erdei Lak
A szerzőről