Világbajnok gin a Balatonnál

Világbajnok gin a Balatonnál

101 views
0

Aranyérmet szerzett kortárs kategóriában a ginek Oscar-díjának is tartott londoni World Gin Awards-on a Balaton Gin 2023 januárjában.

Több mint 800 gin érkezett Londonba a világ minden tájáról arra a nemzetközi megmérettetésre, amelyen a balatoni borrégióban, a Somló hegy lábánál készülő Balaton Gint találta a legjobbnak a zsűri kortárs gin kategóriában. Az ital tavaly ősszel is nyertesként távozott egy másik fontos versenyről: 16 országból több mint 250 nevező vett részt a Berlin International Spirits Competition rendezvényen, melyen a kedvenc tavunkról elnevezett ital dupla arany minősítést ért el.

A családi vállalkozásban készülő Balaton Gin története három évre nyúlik vissza, ötlete akkor pattant ki Fehér Péter fejéből, aki már az első pillanatban biztos volt abban, hogy a Balatonnak szeretné dedikálni ezt a különleges italt. Nem csupán azért, mert ő és családja sok szállal kötődik a tóhoz, hanem azért is, mert minden összetevőt Balaton környéki beszállítóktól szereztek be. Fűszerezése és alapanyagai a vidék jellegzetes összetevőiből tevődnek össze, úgy mint a birs, a bodza, a muskotályos szőlő és a levendula.

Képek forrása: Facebook/Balaton Gin

 

A szerzőről