Veszprém 2022 végére digitálisan is fejlődik

Veszprém 2022 végére digitálisan is fejlődik

119 views
0

A bútorgyár helyén fogadóközpontot, a volt szikvíz parkoló helyén digitális élményközpontot alakítanak ki a megújuló Veszprémben.
Veszprém, az északi part egyik legérdekesebb városa úgy néz ki, 2022 végére még érdekesebb lesz. Ugyanis a térség tavaly az Európa Kulturális Fővárosa Program keretében 90 milliárd forintot kapott, melyből 2022 végéig többek között rendezvényközpont, digitális élményközpont létesül, utóbbi a CODE elnevezést (Center of Digital Experiences) viseli majd, tudhatjuk meg a turizmus.com oldalról.

Látványterv / CODE. Forrás: veszpremkukac.hu

A létesítményben a magyar és a nemzetközi képzőművészet klasszikusait mutatják majd be a modern technika segítségével, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a program megvalósításáért felelős kormánybiztos, Navracsics Tibor. A központban lehetőség lesz workshopok és konferenciák tartására, és helyet adnak majd gyermekeknek szóló ismeretterjesztő és szabadidős foglalkozásoknak is, melyek tartalmi kialakításában számítanak a Pannon Egyetemre is.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretein belül továbbá a korábbi Balaton Bútorgyár területén fogadóközpontot, rendezvényközpontot és parkolót hoznak majd létre elősegítve a a belváros parkolókapacitásának bővítését. A fejlesztések végén megnyitják a szabad gyalogosközlekedést a buszpályaudvar és a Balaton Plaza között, hangzott el. „Óvatosan bánnak az infrastrukturális fejlesztésekkel”, hiszen számos példa van rá, hogy a későbbi üzemeltetés aránytalanul nagy terhet ró a településekre, valamint a munkálatok esetleges elhúzódása kedvezőtlenül befolyásolhatja a rendezvénysorozatot – tette hozzá a kormánybiztos.
A sajtótájékoztató végén Porga Gyula polgármestert a vasútállomás környékének rendbetételéről kérdezték, amelyre azt a választ adta, hogy az EKF év kezdetére a projekt le fog zárulni, egyelőre zajlik a tervek előkészítése.
Veszprém egyébként tavaly a Modern Városok Programja keretében 24 milliárd forintot, a Magyar Falu Program keretében 1,5 milliárd forintot nyert el még.

Kiemelt kép: CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=200056

A szerzőről