Világsztárokkal vár a Gyárkert egész nyáron!

Világsztárokkal vár a Gyárkert egész nyáron!

63 views
0

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik legizgalmasabb meglepetése a május 5-ei hétvégén megnyíló veszprémi pop-up rendezvényhelyszín, a Balaton Bútorgyár egykori telephelyén kialakított Gyárkert KultúrPark, amely 4 hónapon keresztül ad majd otthont több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének.

A Gyárkert a VEB2023 EKF program részeként május elejétől szeptember első hétvégéjéig várja a közönséget koncertekkel és zenei programokkal. Olyan formációk és előadók lépnek színpadra, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, az igényes és mindig megújuló techno és elektronikus zene egyik legjelesebb képviselője, Paolo Nutini, a világhírű brit énekes és dalszerző és Steve Aoki, a japán származású, amerikai születésű EDM DJ, aki előszeretettel dobálja a tortákat a közönség közé.

Veszprémbe látogat az amerikai nu metál zenei irányzatot képviselő Papa Roach és Hollywood Undead, akik közösen lépnek színpadra, de  ott lesz a fellépők sorában a Franz Ferdinand, a glasgow-i indie rock banda és a mindig ezerarcú, ex-Molokos-s Roísín Murphy is.

De hazai sztárokból sem lesz hiány. A teljesség igénye nélkül: a Gyárkertben koncertezik majd 2023 nyarán Ákos, aki idén ünnepli 30 éves jubileumát, jön a népszerű erdélyi magyar zenekar, a Bagossy Brothers Company, de nem maradhat ki a sorból a Halott Pénz, Majka, a Quimby és Azahriah sem.

A koncertekre a helyszín hivatalos weboldalán, a gyarkert.hu-n válthatók jegyek. A május eleji nyitóhétvége koncertjei ingyenesen látogathatóak, azonban előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Fotók: unsplash.com

A szerzőről