Új programhelyszínnel bővült az északi part

Új programhelyszínnel bővült az északi part

138 views
0

Szeptember 17-én megnyílt a Varázserdő, a Kultkikötő új szabadtéri rendezvényhelyszíne Alsóörsön. A nyitóhétvégén koncert, színdarab és mesejáték is terítéken volt.

A szeptember 17-i hétvégén végre a látogatók is birtokba vehették Alsóörs újonnan átadott, többfunkciós szabadidő- és rendezvényközpontját, az Alsóörsi Amfiteátrumot. Az egykor vöröskőbányaként működő, 123 négyzetméteres területen planetárium, foglalkoztató terek és egy szabadtéri színpad is működik.

Az Európai Unió, a kormány és az önkormányzat összesen 330 millió forint összegű, közös beruházásának helyszíne az ünnepélyes átadó után megtelt élettel. Péntek este Malek Andi Soulistic koncert, szombat este pedig Csányi Sándor, Hogyan értsük félre a nőket? című előadása szórakoztatta a közönséget.

 

A megújult szabadidő- és rendezvény tereket a Kultkikötő töltötte meg tartalommal. A szervezők örömmel konstatálták, hogy mind a felnőtt, mind pedig a gyerekeknek szervezett kulturális programokra nagy igény mutatkozott: a színpad és környéke esténként zenétől és nevetéstől, szombat délelőtt pedig az ingyenes családi programokra (játszóház és bábszínház) látogató gyerekektől volt hangos.

A szerzőről