Trabanton szállni élvezet Örvényes strandján

Trabanton szállni élvezet Örvényes strandján

387 views
0

Még elhagyatottan várakoznak a homokozóban a játékok, de a már egy gyönyörű nyár ígéretét hordozzák magukban az Örvényes megújult szabad strandján látható változások, mint pl. az új épület és a színpompás trabantok.

Az örvényesi szabadstrand 2018. februárjában elindult Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programjának keretében már jelentős változások történtek a strandon. Az 50 milliós keret tartalmazta a 267 m2-es úszóstég, 5 db fürdőlétra, 3 db billenőhíd, 1 db csúszda, evezős mentőkatamarán, 2 db mentőgyűrű, 1 db csáklya, 1 db mentőbólya beszerzését, valamint szabad wifis Internet-elérés és webkamerarendszer kiépítését, míg további 10 millió forint lehetőséget adott napozóstég kialakítására és információs táblák kihelyezésére. Az összesen 219 millió forintos beruházás legfontosabb része a hajdani épületek teljes megújulása, az öltözők, tárolóhelységek és vizesblokkok felépítése.

Egy új épület és a félbevágott élénk színű trabantok is az új bérlővel rendelkező örvényesi strand megújulásának részei, amely jelenleg is gőzerővel folyik az északi part községének vízpartján. A nyár elején megnyíló strandon trabantonként két ember ülhet a pihenésül kihelyezett járgányokban, amelyek természetesen a Balaton felé néznek. Hű, de kafa, mondhatjuk majd látván a színkavalkádot.  A felújítás befejeződött, már csak egy épület kialakítása van folyamatban, amely már nem a Kisfaludy program része.

Tekintse meg galériánkat!

A szerzőről