Tojásfa állítás és közösségi futás – így telik a húsvét Siófokon

Tojásfa állítás és közösségi futás – így telik a húsvét Siófokon

71 views
0

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap elrajtol az V. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.

A Nyuladalom programjai április 10-én, nagypénteken tojásfa állítással kezdődnek, délután húsvéti játszóparkkal várják a gyerekeket, szombattól pedig már a színpadon is megkezdődnek a programok. Napközben gyerekzenekarok, táncbemutatók, esténként könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget. Emellett a négy nap alatt változatos játékokkal is készülnek a szervezők a kicsiknek és lesznek természetesen kézművesek valamint gasztroárusok is.

Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

Húsvét vasárnap a sport is főszerepet kap. Az V. Tojás- és Nyúlfutam érdekessége, hogy tulajdonképpen nem versenyről, hanem közösségi futásról van szó, amelyen a gyerekek szüleikkel együtt vesznek részt. A lényeg a közös mozgás élménye, hiszen a szervezők célja az, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódot és a mozgást. A korábbi évekhez hasonlóan a Tojás- és Nyúlfutamra ingyen lehet nevezni, ahogy a Húsvéti Nyuladalom összes más programja is ingyenes, hiszen

a legfontosabb, hogy a családok együtt tölthessenek egy napsütéses tavaszi hétvégét Siófokon.

INFO: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

hellosiofok.hu