Thália Nyárikert: különleges produkciók a Káli-medence szívében

Thália Nyárikert: különleges produkciók a Káli-medence szívében

583 views
0

A budapesti Thália Színház idén úgy döntött, két színházi évad között sem szeretné programok nélkül hagyni közönségét, így a nyaralók egyik legnépszerűbb hazai régiójában, a varázslatos Balaton-felvidéken, azon belül is Salföldön várja nézőit színes és izgalmas repertoárral június 17. és augusztus 26. között.

A produkciók helyszíne, a Káli Fecske Étterem és Kultúrális Központ egész nyáron hangos lesz a kultúrától: a széles választékban nem csupán színházi előadások, de koncertek, önálló estek, valamint gyerekeknek szóló produkciók is szerepelnek. Cikkünkben bemutatjuk azt az öt programot, amely a mi szívünknek a legkedvesebb, de mindenkit arra bíztatunk, nézze meg a teljes kínálatot a Thália Nyárikert weboldalán.

Yasmina Reza: Művészet

Három férfi és egy festmény. Vagy csak egy fehér vászon? A Thália Színház előadásában egy fehér alapon fehér csíkokat ábrázoló műalkotás körül folyik a bonyodalom. Serge, a művészet igazi rajongója milliókat áldoz, ha ráakad a csodára. Az igazi barátok pedig mellette állnak, hogy észhez térítsék – majd a művészet apropóján eljussanak a legfontosabb közös kérdésekig. Yasmina Reza komédiája könnyed nyári kikapcsolódást ígér a közönségnek Hevesi László, Nagy Viktor és Zayzon Zsolt előadásában június 17-én, a Thália Nyárikertben.

Ónodi Eszter & The Open Pub

Nemrégiben új oldaláról ismerhettük meg Ónodi Esztert: a Katona József Színház színésznője énekesnőként tűnt fel egy frissen alakult zenekar, az Ónodi Eszter & The Open Pub frontembereként. Július 8-án Salföldön is a húrok közé csap az izgalmas formáció. A zenekart olyan elismert zenészek alkotják, mint a többi között a Mörkből is jól ismert Szeifert „Jason” Bálint (nagybőgő), a Bródy János zenekarában és a Müller Péter Sziámi AndFriendsben is játszó Bakos Zita (billentyű), Tóth Márton (ütőhangszerek) és Kirschner Péter (gitár). A mikrofon mögött pedig a csodálatos Ónodi Eszter várja a közönséget.

Telefondoktor

Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant… A remek humorral játszó Göttinger Pál július 15-én esik egyik hazugságból a másikba Szabó Borbáló szórakoztató monodrámájában.

Tudod, hogy nincs bocsánat

Augusztus 19-én Földes László Hobo várja a közönséget a Thália Nyárikertben, aki hosszú évek óta tolmácsolja már József Attila gondolatait, önálló estjével bejárta az az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is. „Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni” – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest.

A nagy kézrablás

Mervyn, a tarlingtoni szálloda recepciósa mindig is arra várt, hogy életének dögunalmát fölkavarja egy igazi dráma. Amikor lövés dörren az emeleti szobában, és Mervyn egyedül találja a gyanús, félkezű vendéget, a drogdílernek és csajának pedig nyoma veszett, már tudja: eljött a nap. Martin McDonagh misztikus, fekete komédiáját a Thália Színház művészeinek tolmácsolásában élvezheti a közönség augusztus 26-án. A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben pedig mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással… Vigyázat: erős karakterek, erős kifejezések!

Thália Nyárikert
8256 Salföld, Templom tér 1.
Bővebb innformáció: thalia.hu

A szerzőről