Orbán Péter a balatoni fotózásról

Orbán Péter a balatoni fotózásról

110 views
0

Tippek, tények, álomprojektek a balatoni fotózásról kérdeztük Orbán Péter fotográfust a Partlap 2017-es tavaszi számának címlapfotósát.

Kérlek, mutatkozz be pár szóban…

Orbán Péter vagyok, fotográfus és a balatoni táj szerelmese.

Mesélnél nekünk arról, hogy mit jelent számodra a Balaton?

Itt nőttem fel és jelenleg is itt élek, a legkisebb Balaton-parti településen, Balatonrendesen. Rengeteg olyan élményben volt részem, ami a Balatonhoz köthető és meghatározó volt az életemben. Nagyon szeretem a környéket járni gyalogosan, kerékpárral és autóval egyaránt.

Van meghatározó, vagy vízválasztó fotózással kapcsolatos élményed, amit szívesen megosztanál az olvasókkal?

Mindenképpen meghatározó volt, amikor először jelent meg fényképem a nyomtatásban, ráadásul egyből egy nagy példányszámú angol fotós magazinban. Ez csak megerősített abban, hogy a helyes úton járok.

Fotó: Orbán Péter

Mint balatoni fotográfus, mit ajánlanál az olvasóknak, hobbi vagy akár profi fotósoknak mikor és milyen pillanatot ne szalasszanak el a Balatonnál?

Nem tudom a balatoni pillanatokat megkülönböztetni. Minden egyes napkeltét, naplementét elszalasztottnak érzek, amit nem láthatok, legyen az akár nyáron, akár télen. Ha mégis ki kéne emelnem valamit, az augusztusi csillaghullásról semmiképpen nem érdemes lemaradni.

Mi az „álomprojekt”?

Világhírűvé válni a környéken készült képeimmel. Na persze vannak ennél kisebbek is, amik remélhetőleg hozzásegítenek majd ezen végcél eléréséhez. Számtalanszor kerékpároztam már körbe a Balatont 24 órán belül, szeretném egyszer „körbefotózni” is. Autóba ülve minden egyes part menti településen megállni, és készíteni egy-egy az előzőektől különböző, érdekes fényképet.

Elérhetőség:

www.facebook.com/pg/ophotography

www.peterorban.hu

A szerzőről