Kovács Patrícia színésznő a Balatonnak osztja a főszerepet

Kovács Patrícia színésznő a Balatonnak osztja a főszerepet

325 views
0

Kovács Patrícia színésznő Balatonföldváron és Keszthelyen is színpadra lép idén nyáron a Balatonnál. A földvári Kultkikötőben két Orlai Produkcióban, Keszthelyen pedig a Centrál Színházzal láthatjuk majd a szabadúszó színésznőt, aki a szántódi családi nyaraló révén minden nyáron a Balatonnak osztja a főszerepet.

Mit jelent az Ön számára „A Balaton”?

A szabadságot. A gyerekkoromat. Egy helyet, amit ismerek, ahol otthon érzem magam.

A Balaton déli partján töltötte a nyarakat. Milyen emlékek kötik ide?

Minden nyarat Szántódon töltöttem, a kis családi nyaralónkban, szinte közvetlen a Balaton partján. A déli partot ismerem igazán. A legkedvesebb helyszíneim a stég és maga a víz. Sokszor eszembe jutnak a déli part régi autósmozijai is – szinte minden hétvégén meglátogattuk valamelyiket.

Fotó: Boldizsár Edit

És most, hogy nincsenek autósmozik?

A nyaralónk nagyon közel van a komphoz, így amikor csak tehetem, átruccanok a Tihanyi Piacra. Emellett idén majdnem 10 napot fogok Keszthelyen tölteni, ugyanis a nyári játékokon fogjuk előadni a Házassági leckék középhaladóknak című előadásunkat a Centrál Színházzal.

A Szántóddal szomszédos településen, Balatonföldváron működött a híres Balatonföldvári Szabadtéri Színpad. 2006 óta ugyanitt, a park árnyékot adó fenyőivel övezve vert tanyát a Kultkikötő, melynek keretében itt többször is láthatjuk majd színpadon. Milyen gyermekkori emlékei vannak a kultikus helyszínről?

Be kell valljam, azok nincsenek. Persze felnőttként már többször is vendégeskedtem a szabadtéri színházban, amihez jó emlékek kötnek, de gyerekkoromban szinte csak a már említett autósmozik voltak azok, amikkel fel lehetett töltődni, valamint az utazócirkuszok. Az utóbbit viszont állatvédelmi okokból már gyerekkorom óta kerülöm.

A Balaton az utóbbi években újra egyre inkább a középpontba kerül, sorra újítják fel a kilátókat, modern látogatóközpontok épülnek, fejlődnek a turisztikai szolgáltatások, sőt, akkor sem kell kétségbe esni, ha valami jót szeretnénk enni. Különféle okok miatt sokan az északi part mellett teszik le a voksukat. Ön mivel népszerűsítené a déli partot?

Gyerekbarát. És számomra ez nagyon fontos. Én olyan vízbiztonságot szereztem gyerekkoromban, ami örök életemre elkísér. Valamint gyönyörű a panoráma!

 

(Interjú: Sebestyén Blanka / Fotó: Boldizsár Edit)