Online programajánló – jan. 25-31.

Online programajánló – jan. 25-31.

34 views
0

Lesz a héten mozizás, Everness program, ökolábnyom csökkentés és még Barcelonába is ellátogathatunk – a fotelből.

Az utálatos koronavírus járvány egyik legutálatosabb folyománya, hogy a kulturális programok szinte mindegyike eltűnt az életünkből, mint olyan. Mivel se múzeumok, se színházak, mozik, koncertek, éttermek nincsenek, közösségi életünk gyakorlatilag megszűnt, a Balaton térségére programot ajánlani is nehéz. Amely elfoglaltságot találni lehet a túrázás, kirándulás mellett, mind online. Ami nem biztos, hogy olyan nagy baj, sőt, érdemes vetni rájuk egy pillantást.
Mi úgy gondoltuk, hogy azzal egyidejűleg, hogy egyik program sem balatoni, tulajdonképpen mindegyik balatoni, hiszen az ország bármelyik pontján részt vehetünk rajta. A programok többsége ingyenes, de van, amihez jegyet kell váltani. Jó szemezgetést!

Jan. 25. 18h
Bereményi 75 / Online beszélgetés Bereményi Géza életművéről és pályájáról
A 75 éves Bereményi Géza életművéről, pályájáról, prózáról és líráról, dalokról, regényekről és az Azóta is élek című új kötetről Bárány Tibor és Szegő János beszélget a Líra Könyv facebook oldalán. Az esemény linkjét a Magvető facebook oldalán és itt az eseménynél is megosztjuk. A Magvető Kiadó az összegyűjtött novellákat tartalmazó Azóta is élek című kötettel köszönti a 75 éves Bereményi Gézát.
Ingyenes, https://www.facebook.com/events/678168899546932/

Jan. 27. 18h
Egy csésze Európa – Litvánia
2021-ben az Európai Unió ifjúsági fővárosa Klaipėda, ezért a menü januárban egy csésze Litvánia.
Bemutatjuk az egyetemi várost, amely egyben Litvánia egyetlen tengeri kikötője is. Tényleg onnan lehet felismerni a helyieket, hogy nem sietnek? Hogyan képzelik el a litván fiatalok a jövő városát az Unióban? Miközben áttekintjük, hogy mely programokat tartanak meg online és melyeket tervezhetnek esetleg nyárra élőben, azt is elmagyarázzuk, hogy miért szeretett a közelben nyaralni Thomas Mann.
Jan. 28. 17:30
Karbon-lábnyom csökkentés otthon lépésről lépésre
arbon-lábnyomunk csökkentése a legjobb módszer, ha tenni szeretnénk az egyre fenyegetőbb klímaválság ellen. A a háztartási energiafogyasztás, a közlekedés és az étkezés azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.
Jan. 28. 18:30
Múzeum+ Rippl-Rónai Light – ingyenesen
Hagyományainkhoz híven idén is folytatjuk Múzeum + című programjainkat. A járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy itt, a múzeum falai között fogadjuk a látogatóinkat, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy ilyen esetben mi magunk menjünk „házhoz”.
Jan. 29. 19h
Egy, kettő, három – online színházi közvetítés
MOLNÁR FERENC:
EGY, KETTŐ, HÁROM
vígjáték valós időben
Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt. Sőt. Sőt! De ami a legrosszabb: már a gyerek is úton van. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá…
Jan. 29. 19h
Shakespeare: TÉLI REGE (online) – Kenneth Branagh Theatre Company
Otthonról nézhető, online vetítéssorozatunk keretében 2021. január 29-én a kitűnő Shakespeare-interpretációi és drámai szerepei kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh, Emmy-díjas és Európai filmdíjas színész-rendező önálló színtársulatának Téli rege produkcióját vetítjük.
Jegyet kell vásárolni.
Jan. 30. 10h
Everness – Önmeghaladó napok – Legyen ez a legjobb éved!
7 előadás ahhoz, hogyan érd el azt, ami neked igazán fontos
CÉLOK, ÁLMOK, VÁGYAK ÉS AZOK MEGTEREMTÉSE
Az esemény INGYENES, de regisztrációhoz kötött.
Jan. 30. 12h és jan. 31. 15h
Virtuális Túra –  Barcelona’s Picasso Museum and the Gaudi
A világ két legnépszerűbb múzeuánakm bejárása #virtualtourlive
Jan. 30. 18h
A dzsungel könyve – 25 éves jubileumi előadás élő közvetítése
A dzsungel könyve című musical Békés Pál szövegével, Geszti Péter dalszövegeivel, Dés László zenéjével, Hegedűs D. Géza rendezésében januárban ünnepli 25. születésnapját a Pesti Színházban.
Január 30-án 18 órától élőben közvetítjük ezt a rendhagyó, születésnapi előadást, így mindannyian otthonunkból lehetünk részesei az ünnepnek.
Jegy vásárolható.
Jan. 30. 20h
Fűzfa – beszélgetéssel egybekötött vetítés a Távmoziban
A vetítést követően előre rögzített interjú a rendezővel, Milcho Manchevski-vel!
Jan. 31. 17h
Líra Könyvklub élőben: Mechler Anna: Kerék mesék és a Virágtündérek titkai
Mechler Annával a Kerék mesék- és a Virágtündérek titkai-sorozatról Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője beszélget.
Jan. 31. 18h
Séták a fotelből 5. A Csányi utca és környéke
A fotelséta sorozatunk 5. részében “haza jövünk” Deák Gáborral. Kis utca – rengeteg érdekességgel. Benézünk hozzánk is – a Csányi5-be.
A szerzőről