Nevezz a 39. Lidl Balaton-átúszásra!

Nevezz a 39. Lidl Balaton-átúszásra!

130 views
0

Újra átúszhatjuk a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között. A nevezés már elindult, a szervezés folyamatos, készülj te is!

A Balaton-átúszás 42 éves múltra tekint vissza a hazai szabadidősport kultúrában, melyet 1979 óta évente szerveznek meg, ez idő alatt mindössze négyszer maradt el. Az esemény eddigi résztvevői több, mint 1 millió km-t úsztak! A komoly fizikai és lelki felkészülést igénylő esemény keretében tavaly 7705 fő teljesítette az 5,2 km-es távot, a 2,6 km-es Féltávnak 919 résztvevője volt.

?Június 16-án sajtótájékoztató keretében jelentették be az idei Balaton-átúszás legfontosabb tudnivalóit – az eseményről készült élő közvetítés az alábbi linken újra megtekinthető: ▶ http://bit.ly/sajtotaj-bau

„Nagyszerű érzés látni, hogy fiatalok és idősek, profik és amatőrök évről évre egyaránt ilyen nagy számban tudnak együtt sportolni. Napjainkban talán minden eddiginél jobban felértékelődött az egészségmegőrzés, az egészséges életmód hangsúlyozásának fontossága. Célunk az, hogy Magyarország ne csupán az élsportban érjen el kiemelkedő eredményeket, de minden generáció számára természetes legyen a sport szeretete a rendszeres testmozgás fontossága, hogy a jövő generációi úgy nőjenek fel, hogy igényeljék a sport szerepét a mindennapi életükben.” – nyilatkozta Dr. Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Máth István versenyigazgató kiemelte: „a sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a több mint 100 vitorlásból, tucatnyi kishajókból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosó, ahol a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára.”

„Hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatos táplálkozásra, valamint a rendszeres- sportolásra, testmozgásra. Ezzel összhangban a 39. Lidl Balaton-átúszáson is az egészségesség kerül majd a fókuszba, ahol a különféle aktivitásokon keresztül kiemelt szerepet kapnak a kiváló hazai termékek. Fontosnak tartjuk, hogy arra ösztönözzük vásárlóinkat, hogy részesítsék előnyben a magyar beszállítóktól származó termékeket, amely nem csak egészségük, de a fenntarthatóság és a hazai gazdaság támogatása szempontjából is előnyös”. – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Magyar Honvédség évtizedek óta együttműködő partnere az eseménynek. Dr. Eleki Zoltán ezredes elmondta, a szervezésben résztvevő katonák szívesen vesznek részt egy ilyen nagy létszámú esemény lebonyolításában. Ezen túlmenően az Úszó Erőd 2-300 fős katonai kontingense az idei évben is teljesíti az 5,2 km-es távot.

A rendezvény tervezett időpontja: 2021. július 31!
Tartaléknapok: augusztus 1., 7., 8., 14., 15.

A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben adunk tájékoztatást.


?TÁVOK ÉS KATEGÓRIÁK

▪Az esemény napján 8:00 és 12:00 óra között csobbanhatnak vízbe a klasszikus, 5,2 km-es táv résztvevői a révfülöpi labdarúgópályáról – fontos, hogy az úszóknak legkésőbb 15:00 óráig be kell érkezniük a balatonboglári Platán Strand területén található célba. Részletes tudnivalók az 5,2 km-es távról az alábbi linken elérhetők: ▶ http://bit.ly/info-bau-klasszik

▪Második alkalommal kerül megrendezésre a Lidl Balaton-átúszás Féltáv – az úszók itt a boglári Platán Strandról rajtolnak és ide is érkeznek vissza a 2,6 km-es táv teljesítését követően. További információ a Féltávról ide kattintva elérhető: ▶ http://bit.ly/info-bau-feltav

?ÚJDONSÁG a Lidl Balaton-áthúzás! Az idei évben már SUP-pal is teljesíthető az 5,2 km-es táv – a SUP-osok természetesen egy külön folyosón haladnak és a klasszikus táv úszóihoz hasonlóan Révfülöpről indulnak és Balatonboglárra érkeznek. A Balaton-áthúzásról részletes leírás az alábbi linken található: ▶ http://bit.ly/info-bau-sup


?RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet az alábbiakban felsorolt személyek részére teszi lehetővé a részvételt eseményeinken:
▪koronavírus ellen védett személy – a) COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal, b) fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazolvánnyal
▪a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló
▪koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy

A fentebb található, járványhelyzet kapcsán életbe léptetett korlátozástól függetlenül az alábbi feltételek teljesítése szükséges az induláshoz:
▪1 hónapnál nem régebbi, vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás. Sportorvosi engedéllyel rendelkezők számára külön orvosi igazolás nem szükséges.
▪14 év alatti induló csak szülő/gondviselő kíséretében indulhat a versenyen és teljesítheti a kihívást. Ez alól kivételt képeznek az 5,2 és a 2,6 km-es úszó távokon az úszás, vízilabda és triatlon sportágak igazolt versenyzői – ők 14 éves korhatár alatt is részt vehetnek az eseményen egyedül. Minden 18 évnél fiatalabb résztvevő, aki nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy nem sportorvosi engedéllyel rendelkező igazolt sportoló, csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt vehet részt az esemény bármely versenyszámában.

?ÚJDONSÁG, hogy már lehetőség van megrendelni Balaton-átúszás úszósapkádat, részletek az alábbi cikkben olvashatók: ▶http://bit.ly/uszosapka-bau

?NEVEZÉSI INFORMÁCIÓ

Erre az eseményre elő- és helyszíni nevezés lehetséges: ▶ https://uszas.futanet.hu/login

Szintén nagyon fontos, hogy nevezési felület megújult – olvasd el az alábbi összefoglalót a további részletekért: ▶http://bit.ly/nevezesifelulet-bau

Készülj és találkozzunk július 31-én! ?

A szerzőről