Ne ereszd le, kellhet még! Avagy SUPolni ősszel is menő

Ne ereszd le, kellhet még! Avagy SUPolni ősszel is menő

71 views
0

A nyári szezon végével a strandokon bezárnak a büfék, eltolja kocsiját a vattacukros és a vízibliciklik is kikerülnek a vízből. Eltesszük a fürdőruhánkat, leeresztjük a felfújható flamingónkat, és a naptej sem kell már. De valóban ennyire el kell mindent pakolni? A SUP-odat talán még használhatod. Hogy mi szükséges a biztonságos őszi-téli supoláshoz és mi a tendencia a  supozók körében, alábbi írásunkból megtudhatod. 

A strandokon bezárnak a büfék, eltolja kocsiját a vattacukros és a vízibliciklik is kikerülnek a vízből. De supodat nem muszáj még elrakni, minden bizonnyal ősszel is szeretnéd űzni kedvenc sportodat. Ez esetben a facebookon „kötelező” csatlakozni a SUP közösség, túratárs kereső csoporthoz, mert azon túl, hogy akár hirtelen is sup-társra lelhetsz egy rövid evezéshez, rengeteg hasznos dolgot is megtudhatsz.

Aktuálisan többeket érdekel a már nyáriasnak nem mondható időben történő supozás kérdése. Egy posztoló például azt írja, Rendszeresen SUP-ozunk télen is a Dunán. Idén kicsit komolyabban vennénk az öltezetet, mit tudtok ajánlani mi legyen lábon? A stégről beszállás nem minden esetben megoldható. Segítségére azonnal érkeztek a válaszok, a 10 fok feletti hőmérséklet esetén mezítláb supolást, alatta pedig vékony neoprén csizmát ajánlanak viselni.

Hogy öltözékben mi a legmegfelelőbb, a suplife.hu így fogalmaz:

Arra az esetre, ha beleesel a vízbe, mindenképp figyelj arra, hogy olyan ruhában menj evezni, ami minél jobban véd. Ha jobb időben mész evezni, amikor nyugisabb a víz, akkor persze kisebb az esélye, hogy belesel. De mindenképpen rétegesen kell öltözni. Az alsó réteg legyen izzadság kivezető, majd a következő réteg olyan, ami melegen tart és véd a széltől is. Ma már lehet kapni kifejezetten téli SUP-ozásra ruházatot is.

A lábakra jó megoldás lehet akár egy téli futónadrág.  A kezedet óvd olyan kesztyűvel, amiben jól tudsz evezni. Sapka is ajánlott, mivel a fejünknél adjuk le a legtöbb hőt. Télen különösen fontos a mentőmellény, úgyhogy ezt se felejtsd otthon.

A legfontosabb, mindig legyen száraz váltóruha nálad, hogy ha vizes leszel, akkor meg tudj száradni és átöltözni!

Megoldás lehet a neoprén ruházat, ami segít melegen tartani, ha vízbe esnél, természetesen ilyenkor is át kell öltözni amint lehet.

Mindenképp tanácsos tehát beruházni megfelelő öltözékre, amihez célszerű a neten keresgélni. Ehhez például a supshop.hu-n találtunk 29 990 Ft-ért neoprén ruhát, 22 990-ért cipőt, és 18 990 forintért kesztyűt is. A Decathlonban viszont jóval kedvezőbb áron szerezheted be ugyanezeket.
Érdemes beruházni jó minőségi felszerelésre, ha komolyan gondolod az őszi-téli supozást, mert ezek az öltözékek évekig jók lesznek és elkísérnek útjaidon. Fontos, hogy sapka is legyen rajtunk, hiszen a vízen mindig hidegebb van. Mentőmellényről semmiképp se feledkezzünk meg!

Az tehát, hogy ősszel is supolunk nem ördögtől való gondolat, a rengeteg feltöltött facebook fotó is igazolja.  SUPra fel!

A szerzőről