Körte- és Diófesztivál Dudaron sütiversennyel

Körte- és Diófesztivál Dudaron sütiversennyel

62 views
0

Szeptember végén újra a dióé és a körtéé a főszerep Dudaron. Jubileumi 10. alkalommal rendezik meg a fesztivált.  

A Bencze László Művelődési Ház ugyan a község szélén található, ezen a szombaton biztos, hogy központi szerephez jut, hiszen szeptember 25-én szombaton Körte- és Diófesztivál lesz Dudaron.

Varga Edit az önkormányzat kultúrfelelőse, a fesztivál szervezője lapunknak elmondta, a fesztivál majdnem minden programja a körte és dió motívuma körül összpontosul (kivéve a hurka, kolbász kínálatot). Az általános iskolásoknak szervezett versenyen körteevő, diótörő verseny, őszi tematikájú kirakók versenye várható. Az édesség és sütemény versenyen várják a dióból és/vagy körtéből készülő finomságokat. Nevezés a helyszínen, így még bárki meggondolhatja, nem indul-e el. A kínálatban szereplő édességek a verseny után kiárusításra kerülnek.

Egy órától táncház, majd Áprily Géza zenés gyermekműsora van soron, 16 órától pedig az Irigy Hónaljmirigy bolondozik a színpadon.

Mindenképp érdemes éhesen jönni, hiszen hurka, kolbász és mi szem-szájnak ingere várja a közönséget. Aztán fel lehet ülni a Dorbi kisvonatra, amely a község utcáin tesz látogatást.

Mellékprogramként légvár, óriáscsúszda, kézműveskedés, arcfestés, rajzpályázat kiállítása, és még vérünket is adhatjuk 13-17 óra között.

Ez alkalomból Győrből indul egy személyszállító vonat, nosztalgikus jelleggel, hiszen ma már csak teherszállítás folyik a vonalon. A vasút vissza is indul Dudarról. Előzetes regisztráció alapján a helyek mind megteltek, tudtuk meg a kultúrfelelőstől Dudaron.

A korábbi évek egyik fesztiváljáról itt tekinthet meg kedvcsináló képeket.

 

A szerzőről