Nagyi kamrája – ahol a padlizsánkrém a kedvenc

Nagyi kamrája – ahol a padlizsánkrém a kedvenc

284 views
0

A Nagyi kamrája igazi kis delikátesz Balatonalmádi felső városrészében mosolygós kedves eladókkal, ahova tudjuk biztosan, hogy te is be akarsz térni. Arról, hogy ki is az a “Nagyi”, kiknek a termékeit kínálja, miből fogy hihetetlen mennyiség, és arról is, hogy mi az a tunki-tunki a tulajdonos Demeter Dórával beszélgettünk.

Ez nem A 80-as évek delikátesze a nyugat ínyencségeivel, ahova az átlag magyar ember bemenni se mert. A Nagyi kamrája hívogat. Az a fajta kávézóval, pékséggel kialakított tradíciót szem előtt tartó barátságos üzlet, ahol a padlizsán krém, a kávé habos, a croissant porhanyós és ahol a cukrot cz-vel kellene írni.  Termékválasztékukban a helyben sütött péksüteményektől kezdve a hazai kistermelőktől származó sajtokon, lekvárokon és borokon át a mártogatósokig minden megtalálható. 

2018 májusában nyitott meg az üzlet, előtte két évig üresen állt a helyiség, miután már három éven át üzemelt itt egy azonos nevű kisbolt. Ön hogyan jellemezné önmagukat, és mi volt a koncepció nyitáskor és ez megmaradt-e vagy alkalmazkodni kellett a helyi viszonyokhoz?
A Nagyi kamrája egy Lipóti pékség franchise üzlet, amelyet igényes, minőségi kávézóvá tettünk delikátesz elemekkel ötvözve, csupa mosollyal, csupa kedvességgel, csupa helyi termelő portékájával. Én alapvetően borokkal foglalkoztam, szeretem a jó borokat és egy wine drop bar-t szerettünk volna nyitni. Aztán szembesültünk vele, hogy Almádiban ez kevés lesz. Így elindultunk egy minimális reggeli kínálattal első kanyarban, majd delikátesszé és reggelizővé váltunk. A nyári időszakban péntektől vasárnapig zsúfolásig tele vagyunk reggel és délelőtt is a még későn ébredőkkel. Hihetetlen népszerűek péksüteményeink és kávéink. Mellette kézműves borokkal, lekvárokkal, sajtokkal tettük teljessé a Lipóti pékség szortimentjét. 

A borkóstolás és borárusítás mellett a kiegészítő termékekkel kezdtek foglalkozni. Mik voltak a legfontosabbak, amelyekkel a borok mellett indultak és honnan szerzik ezeket be?
Az olasz és spanyol sonka, a sajtok, majd bonbonok, egyéb csokoládék, kolbászok és házi kencék. Termékeink többségét magyar kistermelőktől, manufaktúráktól, magyar tulajdonú családi vállalkozásoktól vásároljuk. Kiemelkedőek a D’antoni, Stühmer csokoládék, a Délity mézek, a Rosales lekvárok, Viblance müzlik, Mayer Pincészet szörpjei és borai, a lellei konyakmeggy, a Cserpes termékek és még sokan mások.

A név, Nagyi kamrája mögött áll-e Nagyi, vagy egyéb okai voltak, hogy ez a neve az üzletnek?
Mivel így hívták korábban is a helyet, nem akartuk megváltoztatni, és meghagytam, édesanyámra emlékezve, aki sajnos már nincs közöttünk. 

A Balaton szezonalitásának meghosszabbítására állandó törekvések folynak. Önök milyen forgalmat bonyolítanak a téli időszakban? Ráadásul korona idején. tapasztalata alapján befolyásolja-e valamilyen irányban a forgalmat a vírus?
Mi egész évben dolgozunk, nyitva vagyunk és szerencsére a helyben fogyasztástól eltekintve kevésbé éreztük meg a pandémia hatását. Karácsonykor rengeteg csomagot adtunk el, bár elmaradt a tavalyi mennyiségtől, a bejgli rendelési időszak sikeresnek mondható, számos bor, pezsgő, csokoládé vándorolt vásárlóink jóvoltából családtagjaikhoz, barátaikhoz, munkatársakhoz. Hihetetlen sikere van a Falukrémeknek – ezek kézműves termékek és kizárólag Budapesten kaphatóak, semmilyen tartósítószert, adalékot, színezéket nem tartalmaznak. Például, a tormás csülök krém, a padlizsánkrém, a lazactatár, a tonhalkrém, a mangalicatepertő krém, kacsamájpástétom, tojáskrém, medvehagymás krumplisaláta. Ezek töretlenül népszerűek, de sokan vásárolnak tunki-tunkikat chips és zöldség mellé. Pékáruból is többszörös mennyiség fogy előző időszakhoz képest, a kifli, a croissant, a bakonyi csigák, a kakaós, a fahéjas-almás, a diós és a mákos csiga a kedvenc. Idén a 13 ezres pálinkákat nem vitték, de csokiból tetemes mennyiség ment el. 

 

A facebook oldalukon népszerűsitik a házhozszállítás szolgáltatást, ez a járvány idején sokaknak könnyebbség lehet.
Igen. A tavaszi karantén időszak idején a házhozszállítás nagyon kedvelt volt, ősszel inkább azt tapasztaltuk, hogy eljöttek a termékekért a vásárlók. Szállításnál a minimális rendelés 10 000 Ft és egy minimális összegért szállítunk, Balatonfűzfőn túli kerületekre, Füredig is akár, de Akarattyára is vittünk már ki árut.

Mi az abszolút kedvenc most, ha van ilyen?
Egyértelműen a padlizsánkrém, de a bakonyi csigák, a kacsamájpástétom, a Cserpes tejek és joghurtok, és a püski száraz csemege kolbász is. 

Hogyan készülnek az enyhítés utáni időszakra?
Nálunk épp őszre készült el a beülős, kuckózós, öt asztalos kávézó rész, nem sokkal utána életbe léptek a korlátozások. Ezzel várjuk tavasszal minden kedves régi és új vendégünket!

Nagyi Kamrája
Balatonalmádi
Baross Gábor út 63.
Tel: (30) 171 2122
Nyitva: 6:30 -18:00
  https://www.facebook.com/nagyi.kamraja01
nagyikamraja

 

A szerzőről