Megkezdődött az elkószált róka- és borzkölykök időszaka, vigyázzunk!

Megkezdődött az elkószált róka- és borzkölykök időszaka, vigyázzunk!

144 views
0

Tavasszal mindig több bajba került erdei, mezei állatot találhatunk. A veszprémi Fehér Holló Alapítvány segít a megmentésükben. Jelenleg is több különleges állatfaj „vendégeskedik” náluk, például egy rókalány.

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány évek óta foglalkozik a vadon élő sérült vagy elhanyagolt állatok mentésével. Vadmentő központjukban kennelekben, ketrecekben ápolják a beteg, ill. a természetbe vissza már nem engedhető állatokat. A természetvédelmi mentőközpontot még az ország távolabbi pontjairól is keresik, ha arról van szó.
A veol.hu-n kiadott hír szerint már most annyi hívást kapnak, mint a főszezonban. Mókus, vadmalac, mezei nyulak mellett róka- és borzkölykökről szólnak mostanában a telefonhívások. Az alapítvány veszprémi székhelyén jelenleg is található mókus, dolmányos varjú, galambász héja, és egy cuki rókakölyök is, amelyet Vaskeresztről mentettek.
Az ő története például az, hogy állatbarátok rátaláltak, és hívták a vadmentőket, akik rekonstruálták az eseményeket, miszerint valószínűleg az anyát megzavarták és elhagyta az állatot, miközben költöztette, de bizonyára vissza fog jönni érte alkonyatkor, ezért ott hagyták egy megfelelő helyen. Sajnos, azonban az anyát valószínűleg baj érhette, mert nem tért vissza érte.  A korábbi megtaláló másnap visszatért és megtalálta a kis Vukot, aki egyébként lány. Így került az a veszprémi klinikára.
Mivel nagyon fontos, hogy egy megtalált állat az anyja mellett nőhessen fel, ezért arra kérnek minden állatbarátot, hogy ha találnak egy bajba került vadat, a helyszínről értesítsék a vadmentőket.

A háromlábú kis mókus, Turbó / Fotó: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány facebook oldala

Az alapítvány egyébként várja a jelentkezőket. Ahogy írják:  „Nagyon szívesen fogadjuk és várjuk minél több Veszprémben és a környéken önkéntes jelentkezését, akiket érdekel a természetvédelem és a vadon élő állatok mentése, megismerése. Akik szeretnének részt venni a rezervátum létrehozásában, fejlesztésében. Illetve szeretnék megnézni, hogy a támogatásuk, segítségük mire lett fordítva. A [email protected] e-mail címen vagy a + 36 70 941 2629-es telefonszámon várjuk az érdeklődők jelentkezését.”

Ha pedig segíteni szeretne, akár 1% felajánlásával, itt találhatja meg az alapítványt: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány: Rólunk (feher-hollo.hu)  vagy a facebookon: https://www.facebook.com/feherhollovadmentoalapitvany

 

A szerzőről