Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

95 views
0

Szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók és Tourinform-irodák számára tartalmaz hasznos információkat és praktikus, gyakorlati tanácsokat a Magyar Turisztikai Ügynökség által összeállított online kézikönyv.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával készített kiadvány célja, hogy a kialakult helyzetben ajánlott példákkal egyértelmű útmutatást nyújtson a turizmusban működő szolgáltatóknak. A turizmus fokozatos újraindításával az egyes desztinációkban egyre több vendég jelenik meg, akik igénybe veszik a szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, illetve a többi vendéggel. A kézikönyvben szereplő ajánlott szempontok azért különösen fontosak, mert a turizmusban dolgozók nemcsak a vírus terjedését tudják megakadályozni, hanem biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani úgy, hogy a vendégélmény sem sérül. A két dokumentum összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja a megelőzéshez és az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, továbbá specifikus ajánlásokat, javaslatokat is tartalmaz.

A dokumentum nem kötelező jellegű szabályokat sorol fel, hanem ajánlásként kíván a szolgáltatók segítségére lenni. A javasolt intézkedések tehát a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeletek, szabályzatok mellett értelmezendők. Éppen ezért a kézikönyvet folyamatosan frissítik, így időről-időre érdemes elolvasni az aktuális változatot.

Forrás: mtu.gov.hu

Covid-19 kézikönyv attrakciók üzemeltetői, fürdők és egyéb szolgáltatók részére Fotó: mtu.gov.hu

Covid-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátóipari egységek részére Fotó: mtu.gov.hu