Már lement a Művészetek Völgye fele, de nem akárhogy

Már lement a Művészetek Völgye fele, de nem akárhogy

78 views
0

30. alkalommal nyitotta meg kapuit a Művészetek Völgye. A tíz napos fesztivál első felében napi tízezer látogató érkezett a Völgybe. Az ország legnagyobb összművészeti eseménye augusztus 1-ig várja a kultúra és természet kedvelő közönséget.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. Korábban itt írtunk róla. 2021-ben negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés. 

A jubileumi Völgy első öt napja felülmúlta a várakozásokat, teltházas színházi, irodalmi előadások és koncertek jellemezték és sok improvizáció.

Ferenczi György és a Blue sPot improvizál a Művészetek Völgyében

 

A Művészetek Völgye második felében fellép többek között a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby Plusz Mínusz, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakultak a terek, irodalmi helyszín az óvoda udvar, galéria a tűzoltószertár és a buszmegálló, színház a közösségi ház, hangversenytermek a templomok. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indított a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatért a Fonó és erősödött a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözött Hobo, és idén először itt szervez programokat Vecsei H. Miklós és a POKET.

A hazai kulturális élet szinte minden tagja fellép hol kisebb, hol nagyobb színpadokon, hol spontán a tábortűz mellett.

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget is kicsit átalakult, egy részét átadták a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelt kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. 

A teljes program megtalálható a Művészetek Völgye weboldalán és a fesztivál alkalmazásában. 

A szerzőről