Kultkikötő – Víz tiszta kultúra

Kultkikötő – Víz tiszta kultúra

89 views
0

A nyár egyik várva várt koncertje a Bagossy Brothers Company volt, mely egészen különleges atmoszférát teremtett a balatonföldvári Kultkikötőben. Nem mindennapi koncertre voltunk hivatalosak, méghozzá a gyergyószentmiklósi banda akusztikus előadására.

 

Orbán Péter Photography

Orbán Péter Photography

Az erdélyi banda 2013 óta ontja a dalokat és néhány éve robbant be a magyar rádiókba is. Azóta is sikeres zenekarként tarthatjuk számon érzelmes és egyben vidám hangzású zenéivel.

A Kultkikötő már évek óta várja a színház, koncertek, kulturális előadások szerelmeseit, íme, mi is megmártóztunk e kikötőben, s picit hagytuk, hogy fürödjön a lelkünk a csodás hangzástól. Személy szerint vonzódom a különlegesebb látásmódokhoz és alternatívabb dalszövegekhez, hiszen az átlagos érzéseket is felemelik, és nem mindennapivá teszik néhány átvitt értelemmel.
Persze legelőször a dallam fog meg, majd különös mód a szöveg is passzol a lelkemhez. Így volt ez a Bagossyval is…
Hogy lehet élvezni egy indie rock zenét ülve és nem ugrálva? Ehhez csupán kellő figyelem szükséges az akusztikus hangzáshoz, kihallani a natúr zenét és az értő szavakat.

A Kultkikötő hangulatához pedig egyáltalán nem furcsa, hogy ülünk. Itt van idő tüzetesebben átérezni a hely szellemét, látjuk a színpad minden mozzanatát, rezgését. A zenészek együtt mozogtak a be-belógó fák lombjaival.
Picit szelesre fordult az idő és igazából vihart is jósoltak, de az égiek kegyesek voltak hozzánk. Néha megijesztett bennünket a fák suhogása, bele-belekapott a szél a színpadba, ám ez csak még mélyebbé varázsolta a hangulatunkat.

A szerzőről