Kalandliget a Balaton mellett

Kalandliget a Balaton mellett

79 views
0

Nyári egyik állomásunk a Zamárdi kalandparkra esett, mely könnyen elérhető, hiszen a déli parton futó M7-es autópályáról és a főútról is egyszerűen megközelíthető. A hűs, fás ligetbe érve, igazi élménykomplexum fogad minket, színes épületi elemekkel és táblákkal. Na, ez kell a kicsiknek, nagyoknak egyaránt!

A jegy megvásárlása után, komoly csapat fogad minket, akik megfelelően feladják ránk a hevedert, biztosító karabinereket és fontos, egyszerű információkkal látnak el. Van minden, mi szükséges lehet a komfortzónánk elhagyásához; étterem, több mosdó, értékmegőrző. A biztosító heveder felvétele után pedig irány a pálya. Persze előtte még egy nyuszi simogató fogad minket, ahol 3 jól tartott nyuszi legelészik egy elkerített kis karámban. A felnőtt pályához érve, kapunk egy kis oktatást a gyakorlópályán, melyet szakember instruál.

Fotó: Orbán Péter

Megkezdjük a pályát, ami először könnyűnek tűnik, ám rá kell, jöjjünk, fokozatosan nehezedik. Az első pályaszakasz tökéletesen bemelegít, néhány nehezebb akadállyal, úgy, mint két kötél közötti átjárás, vagy hengerekben való kúszás. Mindeközben gyerekzsivaj alattunk, hiszen szülinapi zsúrt is lehet tartani ezen a „kalandszigeten”. Suhog mellettünk a élménygőzös, melynek miniatűr jelzőlámpái és sorompója figyelmeztet minket a síneken való áthaladásnál.

Fotó: Orbán Péter

Az első pálya végeztével jöhet a következő szakasz, ami átvisz már a kis tavacska túloldalára. Itt sokkal dzsungelesebb a hangulat, hatalmas lombos fák és bokrok nőtték be alattunk és körülöttünk a terepet, egyre izgalmasabb. Az akadályok is másak, itt már picit többet kell gondolkodnia helyes lépésekről és áthaladásról. Egyre több izomerőre van szükség, ráadásul olyan izmokat is megmozgat, amikről nem is tudtam, hogy van. A pálya végeztével az utolsó néhány szakasz csak csúszó pálya, melyek a tó fölött haladnak át, persze végig erre vágytunk, sőt többször megismételtük. Hatalmas élmény és szabadságérzet fogott el végre a hétköznapokból kilépve, hogy repülhettünk egy picit. Mindeközben a tavon lehetőség van vizigolyózni és vizihengerezni, mellette ugrótoronyból leugrani és átélni a szabadesés érzetét.

Nem árt néha kimozdulni a komfortzónánkból, hiszen más gondolkodásra készteti az embert az extrémebb élmény és új képességeinkre is fény derülhet. A Zamárdi Kalandpark abszolút családbarát, minden korosztály számára van alternatíva a kikapcsolódáshoz. A gyerekeknek külön szakasz van kialakítva, ahol a szülők segítségével akár a kisebbek is próbálgathatják bátorságukat, feszegethetik határaikat.

A szerzőről