Kóstolom, a borturisztikai portál

Kóstolom, a borturisztikai portál

57 views
0

A 2016-ban alapított Kóstolom webapplikáció egy egész országot átívelő borturisztikai kalauzként funkcionál. Köszönhetően a szűrés funkciónak az egyszeri turista is se perc alatt talál az adott borvidéken nyitva tartó borászatot, éttermet, vagy éppen szállást, amennyiben erre van igény.

Az egyes helyeket, a pincészetek adatlapjára feltöltött aktuálisan kereskedelmi forgalomban kapható borokat értékelni is lehet, mások értékeléseit böngészve pedig biztosan nem kell majd csalódnunk, ha az adott tételt kóstolás nélkül szeretnénk megvásárolni.

A magyar tulajdonban lévő vállalkozás ügyvezetője, Pintér Zsolt, tősgyökeres balatoni, több, mint 10 éve foglalkozik a tó körüli borászatokkal és borturizmussal. Arra a kérdésre, hogy mely pincészeteket ajánlja, a következőt válaszolta:

Mivel gyerekkorom óta szinte kivétel nélkül ismerem a balatoni pincészeteket ezért nehéz a választás, de ha ki kell emelni párat, akkor a Szent Donát Birtokot vagy a Pálffy Borteraszt nem szoktam kihagyni az északi parton. A déli parton pedig ajánlom a Kristinus Birtokot vagy a Kislaki Bormanufaktúrát. Ami remek hír az idelátogatók számára, hogy ezek a pincészetek egész évben tárt kapukkal várják a turistákat.

Mára, a Kóstolom webapplikáció mellett egy kifejezetten borturizmusra szakosodott céget is működtet már, partnereik között olyan nevek is megtalálhatóak, mint a csopaki Jásdi Pince, badacsonyi Borbarátok vagy a tó körüli legrangosabb egyesület, a BalatonBort is magukénak jegyző Balatoni KÖR.

A hazai borturisztikai üzletág feltörekvőben van, ennek is köszönhető, hogy egyre több borral kapcsolatos esemény születik nap, mint nap. A felhasználók helyzetét megkönnyítendő a Kóstolom adatbázisában megtalálhatóak a legrelevánsabb események, a keresést pedig egy interaktív térkép teszi még egyszerűbbé.

A Balaton egy turisztikailag aktív régió, mely már egész évben sikeresen működik. Vitorlázni, borozni és enni nagyon jókat lehet ilyenkor is és gyönyörű természeti környezetben élvezni a régió által nyújtott egész éves szolgáltatásokat már egyáltalán nem távoli vágyálom. Az őszi-téli időszak szinte értékesebb a vendéglátósok részére, mint a nyár, hiszen ilyenkor sokkal többet tudnak foglalkozni a vendégeikkel, ami az igazán minőségi turizmus alapfeltétele.

Bár a szezon végeztével sem könnyű választani a tó körüli számtalan borturisztikai lehetőségből, a Kóstolom most mégis megpróbálta: a déli-part szerelmeseinek a Bujdosó Szőlőbirtokot, a nyugalmat keresőknek a Villa Tolnay Bor- és Vendégházat, a sétálókóstolók rajongóinak pedig a Jásdi Pincét ajánlják.

Elérhetőség: www.kostolom.huwww.kostolom-info.hu; +36302140323

A szerzőről