Kőröshegyi Levendulás és még ezernyi más

Kőröshegyi Levendulás és még ezernyi más

734 views
0

A Balaton-közeli levendulások már évtizedek óta ontják illatukat az arra kirándulóknak. Az északi partról több csodás levendulást is ismerünk, azonban most következzenek a déli part virágos mezői.

A külső somogyi dombság lankás-völgyes vidéke balatoni panorámával fűszerezve egyből rabul ejti látogatóját. Így volt ezzel maga a tulajdonos Szabó Lajos is, aki a nagyvárosi életet felhagyva mert álmodni, és szerettei támogatásával együtt létrehozták a Kőröshegyi Levendulást. Ki gondolná, hogy a déli parton közel 12 hektárnyi levendulás várja ma már a vendégeket Kőröshegy szívében.

Fotó: Orbán Péter

E „LILA FARM” KÜLÖNLEGESSÉGE AZ, HOGY NEM CSAK LEVENDULÁT ONT MAGÁBÓL, HANEM TAVASSZAL A TULIPÁNOK ÉS NÁRCISZOK VIRÁGZÁSA VESZI HATALMÁBA A TÁJAT.

Idén már jóval több virág fog nőni a tavalyi népszerűségre való tekintettel, ezt már megalapozták Lajosék, hiszen háromszor nagyobb területet ültettek be virágokkal. Idén két hétvégén biztosan lehet szedni a tulipánokat és nárciszokat, melyeket hatalmas asztalokon lehet majd összeállítani egy csokorba, amikhez az eszközök adottak. Mindenki a saját ízlése szerint állíthatja össze virágait, de ha valaki még felcicomázná, válogathat a további díszek kínálatából. Áprilisban három hétvégén, április 6-7.; 12-14. és 19-22. között lesz tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban, ahol mindenkit frissítő levendulaszörppel várnak. A családosoknak húsvétkor nyuszisimogatóval készülnek és kézműves program kedvez majd az alkotni vágyóknak. A gasztronómia sem maradhat ki e remek programból, ugyanis több szolgáltató kínálja majd finomabbnál finomabb fogásait.

Fotó: Kőröshegyi Levendulás

Kézműves termékeiket is lehet majd vásárolni a helyszínen, melyeket kizárólag a saját kőröshegyi levendulájukból készítenek, ezek aztán igazán balatoni ízek. Figyelem, van itt minden, mi szem-szájnak ingere: palánták, virághagymák, levendulaolaj, levendulavíz, illatzsákok, palackozott szörp, lekvár, szárított virág és még sok más finomság! A levendulás termékek mellett egyéb alkotásokat is lehet majd vásárolni: ékszereket, kerámiatárgyakat, valamint szalagokat a virágcsokrokhoz.

Fotó: Kőröshegyi Levendulás

A szerzőről