Ingyenes nyílt napokkal várja a környékbelieket a Folly Arborétum

Ingyenes nyílt napokkal várja a környékbelieket a Folly Arborétum

29 views
0

Ahogy tavaly januárban, úgy 2024-ben is nyílt napokkal kezdi az évet a Folly Arborétum. Január 7-ig, az iskolai téli szünetben a badacsonyörsi és a környékbeli települések lakói ingyen csodálhatják meg a meseszép téli arborétumot. A nyílt napok ideje alatt a Folly számos meglepetéssel, többek közt egyedülálló fényfestéssel, évindító kerti sétával, szabadulószobával készül, emellett a vendégeket extra kedvezmények is várják. 

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 118 évvel ezelőtt. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több száz tűlevelű, 200 lombos fa- és cserjeféle, valamint több ezer évelő él. Az arborétum gondozását Folly Gyula utódai vitték tovább, a család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása pedig a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található páratlan növények, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat.

2024-ben immár második alkalommal tart nyílt napokat a Folly Arborétum: január első hetében, a téli szünet ideje alatt a badacsonyörsi és a környékbeli települések lakói ingyenesen megcsodálhatják az örökzöldeknek köszönhetően télen is rendkívül látványos kertet. A nyílt napok alatt a Folly számos meglepetéssel készül: a szürkület után megtekinthető, egyedülálló fényfestésnek köszönhetően 8 helyszínen kelnek életre az Arborétum növényei és kültéri alkotásai, de az iskolai szünet napjaira tervezett programoknak köszönhetően a vendégek kalandokkal teli, téli szabadulószobára is jegyet válthatnak.

A januári hétvégéken a Folly Arborétum munkatársai a téli kert tematikája köré szervezett vezetett kerti sétákat tartanak. A látványos dendrológiai bemutató középpontjában az évszaknak megfelelően az örökzöldek állnak, ugyanakkor – szerencsés esetben – a látogatók a kertben kihelyezett etetőkben akár nem mindennapi madárfajokat is megfigyelhetnek.

A Folly Arborétumba való belépéshez mindössze a lakcímkártya felmutatására van szükség, a környékbeli vendégeket január 2. és január 7. között extra kedvezménnyel is várják. A látogatók (amennyiben lakhelyük irányítószáma 8251 és 8319 közé esik) egy belépőjegy áráért egész éves díjtalan belépést és egyéb kedvezményeket biztosító Follynlove törzskártyát vásárolhatnak.

A Folly Arborétum nyílt napjairól annak Facebook-oldalán, valamint a kert honlapján tudhatnak meg többet.

A szöveg és a képek forrása: Folly Arborétum

A szerzőről