Hétvégén KeszthelyFest!

Hétvégén KeszthelyFest!

145 views
0
Július 2-4. között fesztiválozhatunk Keszthelyen a MOL Nagyon Balaton egyik állomásaként tartandó bulin, ahol többek között Dallos Bogi, Rácz Gergő és Szabó Balázs Bandája is fellép. 
Egy teljes hétvégén át érhető el a KeszthelyFest a szórakozni vágyók számára. Keszthelyen a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb fesztiválját rendezik meg, amely teljesen díjmentesen látogatható. A háromnapos fesztivál a pezsgő belvárosban várja az érdeklődőket. A fesztiválon többek között a borvidék is felvonultatja legfinomabb borait, emellett éjjel-nappal zenekarok szórakoztatják az érkező vendégeket, turistákat. Az ismert pincészetek standjainál megannyi finom falat is vár mindenkire. A lovas és huszár programok valamint a musical előadások és a régmúlt idők vására, csak hab lesz a tortán. A szervezők minden korosztály számára tartogatnak meglepetés programokat is. A zenei-gasztronómiai fesztiválon 5 színpadon számos koncerttel, valamint több mint 20 borházzal és változatos gasztronómiai kínálattal találkozhatnak a látogatók.

A nagyobb koncertek idén új helyszíneken kerülnek megrendezésre. A gimnázium udvarába beköltöző Keszthely színpadon a Group’n’Swing zenekar, Dallos Bogi, Rácz Gergő és a Szabó Balázs Bandája ad koncertet, míg a művelődési központ udvarában felállításra kerülő Jazz színpadon – a helyi kiválóságok mellett – fellép a már többszörösen díjazott, különleges hangzásvilágot képviselő Perpētuum, a Horányi Julival kiegészülő Swing à la Django és a fiatal jazz generáció színe-javához tartozó Enyedi Sugárka Jazz Tett. A sétálóutcában, a Korzó cukrászda teraszán akusztikus duók és szólisták koncerteznek majd.

A hagyományos helyszínek közül az Amazon Ház udvara koraeste még a gyermekeket várja koncertekkel, bábelőadással és hagyományőrző játszótérrel, de a helyi zenekarok esti koncertjei már inkább a felnőtt generációnak kínálnak tartalmas szórakozást. Az udvarban továbbá elismert helyi kézművesek és rövid gasztronómiai bemutatók is helyet kapnak. A Nyugat-Balatoni Mozaik elnevezésű program célja, hogy koncentráltan mutassa be Keszthely és a tágabb környék gazdag kulturális kínálatát.

A KeszthelyFest-tel párhuzamosan, a sétálóutcában idén is hazánk különböző borvidékeiről érkező kiváló borászatok és a hagyományos gasztronómia képviselői, míg a Fő téren a modern ízlésvilágot képviselő food truck-ek garantálják a változatos és minőségi étel- és italkínálatot. A KeszthelyFest közönsége zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos épületfestéssel és díszkivilágítással is találkozhatnak a rendezvény mindhárom napján. A városközpont éttermei, kávézói és kereskedői pedig meghosszabbított nyitvatartással és zenei meglepetésekkel várják a látogatókat.

A Vajda udvart, a Goldmark Károly Művelődési Központ udvarát és az Amazon Ház Látogatóközpont programjait kizárólag védettségi igazolvánnyal (kártya vagy applikáció) rendelkezők látogathatják, illetve 18 év alattiak csak védett személy kíséretében léphetnek be ezekre a rendezvényhelyszínekre.

A szerzőről