Hallottad már, mi lett idén a Balaton Fagyija?

Hallottad már, mi lett idén a Balaton Fagyija?

51 views
0

El tudnád képzeli a Balatont fagyi nélkül? Ugye, hogy nem! Az örök kedvenc, klasszikus ízek mellett évről évre új, izgalmas ízkombinációkkal várják a balatoni fagylaltosok vendégeiket. A Balaton Fagyija verseny immár 10. alkalommal kereste meg az év legizgalmasabb gombócát…

A Balatoni Turizmus Szövetség 2014 tavaszán rendezte meg először a balatoni fagylaltok versenyét, melynek célja, hogy népszerűsítse a jó minőségű kézműves fagylaltot.

2023-ban a Balaton Fagyija versenyre egy gyenesdiási cukrászműhelyben került sor: a Bringatanya Fagyizó Somogyi Fagylaltműhelyében a cukrászmesterek már kora reggel nekiláttak megalkotni azt a fagyit, amivel még tovább színesitik az amúgy is ezerszínű nyarat. A versenyzőknek fagylaltonként mindössze 35 perc állt rendelkezésükre, hogy olyan fagyit készítsenek, ami lenyűgözi az ízharmóniára, állagra és megjelenésre egyformán odafigyelő zsűrit.

Az aranyérmet idén a balatonalmádi Amaretto Fagyizó mesterének balatoni tövises mangó sorbete vitte el. Három különdíjat is kiosztottak a versenyen: a Bagaméri Fagyizó édes csalogány fagylaltjért, a Sissi Kézműves Fagylaltozó izgalmas túrógombóc fagylaltjáért, a Vitorlás Fagyizó pedig az egészen különleges, sajtos-tejfölös lángost idéző fagylaltjáért zsebelte be az elismerést.

A szervezők a Balaton Fagyijának kiválasztott fagylalt receptjét mindenki számára elérhetővé és szabadon felhasználhatóvá teszik, így a Balaton régióban bármely cukrászda vagy fagylaltozó elkészítheti a nyertes finomságot.

A cikk forrása: Turizmus.com.

A szerzőről