H.ELIX: vagány társ egy aktív nyárhoz

H.ELIX: vagány társ egy aktív nyárhoz

365 views
0

Szeretsz céltalanul bolyongani? Vagy már előre összeírtad, mi az, amit mindenképp látni akarsz idén nyáron? Magányos túrázó vagy? Vagy inkább a családdal, barátokkal az igazi a kikapcsolódás? Erdő, mező jöhet? Épp ellenkezőleg, a falvak és városok titkos zugai érdekelnek? Akárhogy is: a H.ELIX hátizsák garantáltan megbízható társad lesz bármilyen kalandban.

Izgalmas és strapabíró anyagok, menő színkombinációk, letisztult formák. A H.ELIX kínálatában mindenki megtalálja a neki való hátizsákot – ha pedig esetleg mégsem, akkor bátran megálmodhatja a saját kedvenc anyag- és színkombinációját a webshopon szereplő kínálat alapján, és Éliás Dávidék elkészítik neki azt a táskát, amely száz százalékosan az övé.

Valahogy így született a legelső darab is, 2015-ben: Dávid hiába kereste a számára tökéletes hátizsákot, nem talált olyat, ami megfelelt volna az elképzeléseinek. Úgy döntött, ha még nem létezik az, amit szeretne, hát megcsinálja ő.

„Az első táskákat édesanyám varrta a terveim alapján maradék anyagokból, egy velem egyidős háztartási géppel. Azonnal éreztük, hogy sikerült valami jó dologba belenyúlnunk. A legelső darabokat vásárokon adtam el, még márkanév nélkül, ezeknek a bevételéből vettünk profi alapanyagokat. A kiforrott modelljeinket már ezekből készítettük. Tényleg nagyon kicsiben kezdtük, az első időszakban többször megesett, hogy Csepelről a bringámra szíjazva szállítottam el akár 20 kilós anyagtekercseket is Budapest belvárosába. Aztán szerencsére egyre többen szavaztak bizalmat nekünk, ami megerősített bennünket abban, hogy talán nem járunk rossz úton. A saját ötletek mellett már az elején elkezdtünk egyedi megrendelésre is gyártani, és noha ma már egyre nagyobb állandó készletünk van, továbbra is nyitottak vagyunk arra, hogy mindenkinek elkészítsük az álomtáskáját, akkor is, ha épp nem találja meg azt az aktuális kínálatunkban” – mesélte a kezdetekről Éliás Dávid.

Noha a gyártásba már egy profi varroda is besegít nekik, édesanyja ma is szerves része a H.ELIX csapatának, melyet egy ideje Dávid barátnője, Tóth Beatrix is erősít, akinek szintén nagy adag kreativitás folyik az ereiben. Nem csoda, hogy a hátizsákoknak sok kedvelője akad, hiszen úgy vannak kitalálva, hogy remekül alkalmazkodjanak a tulajdonosuk életritmusához, bírják a pörgős mindennapokat. A táskák vízálló hajóponyvából, technikai szövetből, hagyományos anyagokból és textilbőrből készülnek. A biztonság kedvéért duplán is vízállóak, sem a külső anyag, sem a bélés nem engedi át a folyadékot.

A H.ELIX egy igazi 21. századi sikersztori, amely bebizonyította, hogy egy jó ötlet, rengeteg munka és az értékteremtésre való törekvés nemcsak praktikus és szerethető, de népszerű terméket eredményez. A márka 2015-ben csupán néhány darab hátizsákkal indult, ma havonta több száz megrendelésük van, sőt, idő közben az övtáskák is megjelentek a portfóliójukban.

A kényelem és a praktikum mellett Dávidék számára már az első perctől fontos volt a fenntarthatóság is: „Egy modern és előremutató márka esetében alapvető szempont a tudatosság és fenntartható szemlélet képviselete. És nem szabad, hogy ez pusztán marketingfogás legyen. Arra törekszünk, hogy a lehető legkevésbé növeljük az ökológiai lábnyomát azoknak, akik a H.ELIX hátizsákok mellett döntenek. A táskák gyártása teljes mértékben itthon történik és ezen nem is tervezünk változtatni a jövőben sem. Az alapanyagok jelentős része szintén Magyarországon készül, amit pedig itt nem gyártanak, azt az EU területéről, főleg Olaszországból és Lengyelországból szerezzük be. Az anyagokkal tudatosan és takarékosan bánunk, igyekszünk a gyártás közben a legminimálisabb hulladékot termelni, a webshopon vásárolt táskák házhozszállítása pedig karbonsemleges, mivel kompenzáljuk az általa keletkezett kibocsátást. Szeretnénk a vásárlóink számára olyan alapdarabbal szolgálni, amely nemcsak praktikus, hanem időtálló is, és különösebb minőségromlás nélkül akár egy évtizedig is elkíséri őket oda, ahová éppen mennek.”

Szeretnél egy különleges H.ELIX táskát?
Szívesen bringázol, akár színházba is?

Legyél te az, aki a nyár végén megnyeri a 3 egyedi, színházjegyeket rejtő H.ELIX designer hátizsák egyikét! Mit kell tenned hozzá? Bringázz el a nyár folyamán a Kultkikötő valamelyik előadására. Készíts ott egy fotót magadról és a bringádról, majd oszd meg a képet a Facebookodon vagy az Instádon #kultkikötő2keréken hashtaggel.

Bővebb információk és játékszabály: kultkikoto.hu

 

A szerzőről