Egész éves Balatonban gondolkodunk

Egész éves Balatonban gondolkodunk

42 views
0

Laposa Bence több mint egy évtizede él Badacsonyban, ahol nemcsak a családi birtokot irányítja de néhány éve a Balatoni KÖR elnökségi posztját is ellátja. Interjúnkban a szervezet idei eredményeiről és a jövőbeli terveiről, irányairól kérdeztük.

Hogyan látod a Balatoni KÖR elmúlt négy évét, megvalósultak a kezdeti tervek?

Irány szempontjából nagyon jól haladunk, a baráti és az emberi kapcsolatok a mai napig összetartják és működtetik a Kört. Természetesen ezek a kapcsolatok sokszor valamiféle üzleti összefonódásban is megmutatkoznak, illetve szerencsére sok fórumon kikérik a véleményünket. Próbálunk közösen gondolkodni és dolgozni, remélem hogy ezek a kapcsolatok, a folyamatos párbeszéd minél több eredményben megmutatkozik majd.

Ha valaki új tagként akar hozzátok csatlakozni, milyen kritériumoknak kell megfelelnie?

Ebben is igyekeztünk megtartani a személyességet és a bizalmi légkört, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a tagjaink által ajánlott emberek kerülhetnek be a közösségünkbe. Fontos, hogy a Balatoni KÖR-nek kizárólag magánszemély tagjai vannak, nem vállalkozások, éttermek vagy szállodák. Nagyon jó döntés volt az első pillanattól kezdve, hogy tartottuk magunkat ehhez, és továbbra is az a cél, hogy ne gazdasági érdekek miatt akarjanak hozzánk tartozni, hanem a valódi munka és a közösségbe tartozás legyen az inspiráció.  Ehhez mind a személyes jelenlét, mind a részvétel elengedhetetlen.

Mik az idei év legfőbb hozadékai, milyen területeken sikerült előrelépnie a Balatoni KÖR-nek?

Az idei év talán legnagyobb újdonsága, hogy kiadtuk a saját szolgáltatói katalógusunkat, térképünket, amiben az összes Balatoni KÖR által üzemeltetett egység megtalálható. Az egész ötlet mögött a bizalmi logika van, a térkép üzenete éppen az, hogy garanciát vállalunk egymásért és jó szívvel ajánljuk egymás szolgáltatásait. Elindítottuk az őszi-téli gasztro programsorozatunkat is, amelynek 4-5 állomása lesz. Szintén nagyon fontos hagyománnyá vált, hogy minden hónapban valamelyik tagunknál van egy közös reggeli vagy vacsora, ezeken az alkalmakon együtt gondoljuk át a teendőket. Igyekszünk a Balatont érintő kérdésekben is megnyilatkozni, most csatlakoztunk a Kék Hullám Zászló minősítési programhoz de folyamatos a BalatonBor és a HegyBor programunk is. Együttműködések szempontjából szerencsére minket is megtalálnak és mi is keressük a kapcsolódási pontokat.

A frissTerasz bekapcsolódott a Kultkikötő rendezvényeibe, ez is újdonság idén.

A Kultkikötővel először a Balatoni KÖR kezdett el együttműködni, a rendezvényeiken a Balatoni Körhöz tartozó borászok borai szerepelnek. A frissTerasz kapcsán egy remélhetőleg hosszútávú együttműködést kezdtünk el, az idei év az első, amikor a helyszínünk eseményeit a Kultkikötő biztosítja. Javában zajlanak a programok, jobbnál jobb koncertekkel várjuk az érdeklődőket.

Milyen jövőbeli tervei, elképzelései vannak a Balatoni KÖR-nek?

A Balatoni KÖR alapfilozófiája, hogy egész éves Balatonban gondolkodunk, szeretnénk, ha a Balaton, part és évszak semlegessé válna, minden szempontból. Pontosan ezért a kommunikációt is és a jövőbeli terveket is ennek rendeljük alá. Én úgy látom, hogy ebben tudunk sikereket elérni, az elmúlt két év megmutatta, hogy varázslatos dolgok jöttek össze még a téli időszakban is. Van tehát cél és van remény is, nagyon bízunk benne, hogy a jövőben is legalább ilyen ütemben fogunk fejlődni. Nagyon fontos, hogy akikkel együtt dolgozunk, azok nem a világot akarják megváltani és nem egy abszolút értelemben vett jó dolgot szeretnének, hanem egy helyszín által determinált és meghatározott ügyet akarnak szolgálni. A Balatonban hiszünk és azt próbáljuk kitalálni, felépíteni, hogy hogyan tudunk itt egy olyan életet élni és olyan vállalkozásokat működtetni, ahol előremutató dolgokat hozunk létre. Nagyon fontos, hogy mi is jól érezzük magunkat, nekünk az egy alapkritérium, hogy nem a munkáért dolgozunk, hanem azért, hogy élményt kapjunk mi is és a vendégeink is. Meggyőződésem, hogy ezt a célt hosszú távon csak jó hangulatban és jó közösségben lehet elérni, erre a Balatoni KÖR kiváló platform.

A szerzőről