Csobbanás kutyával?

Csobbanás kutyával?

55 views
0

Nincs még veszve semmi, ha eddig esetleg kimaradt volna a nyárból a közös pancsolás négylábú kedvenceddel! A kutyabarat.hu idén is összegyűjtötte az ország kutyás strandjait, melyek között három szuper balatoni fürdőhely is akad. 

A kutyások legnagyobb örömére az elmúlt években nem csupán a kutyabarát éttermek és szállások száma szaporodik szerte az országban, hanem egyre több az olyan strand is, ahol örömmel látják a négylábúakat is, nem csak a gazdikat. A kutyabarat.hu weboldal először 2015-ben készített listát a kutyás fürdőhelyekről, melyen ekkor még csak 8 helyszín szerepelt. Idén nyáron viszont országszerte már 22 helyen csobbanhat, aki nem akarja a nyári élményekből kizárni a kutyáját.

A Balaton partján három olyan strand üzemel, ahová az ebeknek is szabad bejárásuk van. A fonyódi kutyastrand a kikötő és Vízirendőrség mellett várja a kutyásokat, egészen nagy területen. A strandon mellékhelyiség, büfé, sőt még SUP-kölcsönző is található. Balatonföldváron a Rákóczi utca felé vegye az irányt, aki négylábúval menne a vízbe, Keszthelyen pedig az Entz Géza sétányon várja a gadikat a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand.

Kutyabarát fürdetőhelyek 2023 (forrás: kutyabarathelyek.hu)

Mielőtt elindulnánk valamelyik kutyabarát strandra, nem baj, ha tisztában vagyunk néhány íratlan szabállyal annak érdekében, hogy a fürdőzés minden négylábú és gazdi számára felhőtlen legyen:

  • Csak egészséges kutyát vigyünk a strandra.
  • Érkezéskor, távozáskor, illetve olyan pillanatokban, amikor kevésbé tudunk rá odafigyelni, tartsuk a kutyát pórázon.
  • Legyünk képesek behívni a kutyát! Ez az alapvető készség egy kutyás strandon még nagyobb jelentőséggel bír: sok a kutya, rengeteg az inger, így különösen fontos, hogy minden helyzetből képesek legyünk azonnal magunkhoz hívni kedvencünket.
  • Folyamatosan figyeljünk a kutyára! Ne csak az ő épsége miatt, hanem mert azt is azonnal észre kell vennünk, ha esetleg a mi ebünk kezd el zavarni más kutyákat.
  • Végül, de nem utolsó sorban: a strand sem kivétel, a kutyakaki nem szedi össze magát ott sem.

 

Fotók: unsplash.com

A szerzőről