Családbarát múzeum-díjat kapott a Balatoni Múzeum

Családbarát múzeum-díjat kapott a Balatoni Múzeum

41 views
0

Szeptember 25-én az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval vette kezdetét a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat, amely egészen november 12-ig kínál izgalmas programokat az egész országban. Az idei koncepció a tudomány és a technológia témakörök mentén lett kialakítva, ezen belül is kiemelt figyelemmel a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények hiteles kommunikációjára. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700 féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Az évadnyitón átadták a múzeumpedagógiai nívódíjakat, a múzeumpedagógiai életműdíjat és a Családbarát Múzeum-elismeréseket is.

  • Négy múzeum részesült Múzeumpedagógiai nívódíjban: a Ferenczy Múzeumi Centrum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, valamint a Tomory Lajos Múzeum.
  • Különdíjat négy múzeumnak – a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Kuny Domokos Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Pénzmúzeum – adtak át.
  • Kilenc intézmény pedig Családbarát múzeum-díjat kapott: a Gödöllői Királyi Kastély, a Duna Múzeum, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Tomory Lajos Múzeum, a Művészetek Háza Veszprém, a Soproni Múzeum, a Balatoni Múzeum, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, valamint a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria.

 

Több mint 40 fővárosi és 80 vidéki helyszínen 18. alkalommal várja gazdag programkínálatával a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiválja. A 2023-as rendezvénysorozat célja, hogy felhívja figyelmet a múzeumi élet innovációira, a múzeumokban őrzött tudás megosztásának újszerű lehetőségeire és módjaira, illetve a múzeumok kompetencia–, és készségfejlesztésben betöltött szerepére.

A Balatoni Múzeum október 8-án őszi családi nappal, október 29-én Mesterségek Napjával, november 5-én pedig történelmi és irodalmi sétával várja kicsiket és nagyokat. A részletes program ide kattintva érhető el.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának teljes programja itt található.
Nyitókép: a Balatoni Múzeum épülete (forrás: balatonimuzeum.hu)

 

A szerzőről