Bringára pattannál már? Nem muszáj megvárni a jó időt!

Bringára pattannál már? Nem muszáj megvárni a jó időt!

6 views
0

Ha te is azok közé tartozol, akik félretették néhány hónapra a bringájukat, de már nagyon szívesen újra nyeregbe szállnának, akkor ez a cikk neked szól. Bár már közeleg a jó idő, tud még meglepetéseket okozni az időjárás. De nem kell lemondanunk a kerékpározásról akkor sem, ha néha még a fagypont közelében mozog a hőmérséklet…

Mire figyelj mindenképp, ha ilyenkor bringára pattansz?
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Legyél felkészülve mindenre!

Hideg, esős időben minden gubanc nagyobb nehézséget okoz, mint amikor szépen süt a nap, ezért érdemes különösen odafigyelned ilyenkor a bringád műszaki állapotára és felszereltségére. Érdemes szélesebb, jobban tapadó gumit tenni a bicajodra.

Tégy meg mindent azért, hogy már messziről jól látszódj!

Az évnek ebben a borongósabb, szürkébb szakában érdemes még jobban odafigyelned a láthatóságra, akár rólad, akár a bingádról van szó. Használj erős lámpákat és fényvisszaverőket, minden mennyiségben!

Öltözz fel okosan!

Nagyon fontos, hogy réteges öltözékben vágj neki a biciklis kalandnak. Ahhoz, hogy kiválaszthasd a megfelelő ruhát, mindig gondold előre végig, hogy várhatóan milyen terepen bringázol majd, jönnek-e szembe olyan emelkedők, amik megizzasztanak. Figyelj arra, hogy az ízületeidet megvédd a hidegtől.

Légy a szokásosnál is óvatosabb!

Érdemes ilyenkor még inkább elkerülni a felesleges kockázatokat, és a minimumra redukálni a balesetveszélyes helyzeteket. Egy defekt vagy egy kiadósabb perecelés szép időben sem kellemes, hát még nulla fokban! Lassabban vedd be a kanyarokat, figyelj a csúszásveszélyre!

Igyál ilyenkor is eleget!

Hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni a folyadékutánpótlásra, amikor hideg van, pedig a cidrisebb napokon is nagyon fontos, hogy elegendő vizet igyál egy hosszabb bringázás során.

A fotók forrása: unsplash.com

 

 

A szerzőről