Borbarangolás és élménytúrák a badacsonyi lankákon

Borbarangolás és élménytúrák a badacsonyi lankákon

40 views
0

Ha egy kis lazításra vágyna, szereti a jó borokat és ételeket, mindenképpen dobja fel a szombat estét egy igazi kulináris élménnyel!
A Badacsonyi Borvidék pincészetei és vendéglátóhelyei június 20-ig szombatonként borvacsorát tartanak, melyek alkalmával megismerkedhet a borok készítőjével és családjával, helyi termékeket kóstolhat, a gazda vezetésével bejárhatja a pincét és vacsora közben kellemes dallamok várják.

Május 16-17-én a Szürkebarát hétvégével indul a badacsonyi Bortriatlon! A rendezvénysorozat ideje alatt a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett lehet megismerni az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. Aki szereti a borokat és szeret játszani is, annak itt a helye!

A vezetett élménytúrákon
a Balaton, a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat-és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit fedezheti fel.
A Badacsony Régió Tourinform irodája egész évben szakvezetéses túrákat indít a Badacsonyon, a Szent György-hegyen, a Csobáncon, a Tóti-hegyen, a Gulács-hegyen, Szigligeten és Ábrahámhegyen is. A kirándulni vágyók számos lehetőség közül válogathatnak: legyen az madarász-, holdfény-, kilátó- vagy tanösvénytúra, Badacsonyban megtalálható!
Bővebb információ, túraidőpontok, jelentkezés és túraleírás elérhető az információs iroda honlapján!

INFO: Badacsonytomaj Tourinform
www.badacsony.com