Jöhet egy maratoni tekerés a Balatonnál?

Jöhet egy maratoni tekerés a Balatonnál?

31 views
0

A bringázás szerelmesei mentsék el a dátumot: május 1-jén BalatonFondo! A kerékpáros maraton a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtjának állít emléket, a résztvevők a 2022-es Olasz Körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek, mindezt hazánkban egyedülálló módon, teljes útlezárás mellett!

A BalatonFondo során Balatonfüredről indulva, kis forgalmú utakon kalandozhatnak a kerékpárosok a Balaton-felvidék legszebb tájain, 60 és 126 km-es távokon. Az útvonal érinti Tihanyt és a Káli-medencét is. A 126 km-es Granfondo során 1500 méter szintkülönbséget kell megmászni, 6 órás szintidővel, míg a 60 km-es Mediofondón 800 méter szintkülönbséget kell leküzdeni, 4 órás szintidővel.

A rajtpont mindkét esetben a balatonfüredi Annagora Aquapark, ahol a verseny előtti napon, április 30-án a gyerekek számára ingyenes ügyességi és gyorsasági versenyt rendeznek a szervezők. A felnőtt versenyek kedvezményes előnevezési időszaka április 27-ig tart. A résztvevőket hat különböző korcsoportban díjazzák, a tombola nyeremények fődíja egy másfél milliós értékű Bianchi Sprint karbon országúti kerékpár.

Az BalatonFondo díszvendégeként Balatonfüredre érkezik Valter Attila, a világ legjobb országúti kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője, regnáló magyar bajnok és a Giro d’Italia rózsaszín trikójának korábbi viselője, aki résztvesz aktívan részt vesz az esemény programjain – ő indítja például el mindkét mezőnyt május 1-jén.

Bővebb infromáció az eseményről ide kattintva található.
A cikkben szereplő fotók a BalatonFondo pályabejárásán készültek.
(Forrás: Facebook/BalatonFondo 2023)

A szerzőről