Az idei Paloznaki Jazzpiknik magyar előadóktól (is) lesz hangos

Az idei Paloznaki Jazzpiknik magyar előadóktól (is) lesz hangos

72 views
0

Három nap, de háromnál sokkal több előadó érkezik a Balaton-felvidék domboldalára, hogy teret adjon a színvonalas szabadtéri zenei élménynek az odalátogatók legnagyobb örömére. 

Július 29-31. között, ha a covid is úgy akarja, lesz Paloznakon Jazzpiknik. Az előzetes beharangozóban szereplő Carlo Emerald ugyan lemondta minden idei koncertjét, de nem baj. Van helyette nekünk egy Rúzsa Magdink péntekre. Ha mégsem lenne ez valakinek jó váltás, napijegyét csütörtökire vagy szombatira válthatja át. De ki tenne ilyet, igaz, hiszen a szervezők három felejthetetlen napot kínálnak a jazz, a funk és a soul szerelmeseinek Paloznakon.
Július 29-én a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét az esemény. Ő arról ismert, hogy hangja nagyon hasonlít Barry White-éra. Egyébként 2017-ben már volt nálunk a Pikniken.
Aztán a
 Level 42 a ’80-as évek legendás jazz-funk fúziós együttese jön, amelyért azóta is milliók rajonganak. Olyan ismert dalokat hoznak a Jazzpiknikre, mint a Lessons in Love, a Something about You, vagy az It’s Over gigaslágerek.
Július 30-án a Mörk érkezik, ami szuper lesz, hiszen ők is a funky és soul vonalat képviselik pl. Lessons in Love számukkal. Rendszeresen fellépnek a legnevesebb magyar fesztiválokon, így a Sziget, a VOLT, a Művészetek Völgye vendégei, de zenéltek már az A38-on, a Budapest Parkban, és a Müpában is.  Az est Rúzsa Magdi után aztán az MF Robots-szal folytatódik. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. Ilyen formációban úttörők a Jazzpikniken, ugyanis a
 zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé, Craig David, vagy a 2019-es Jazzpikniken is fellépett Rick Astley szenzációs vokalistájaként ismerhettünk meg. A vadonatúj hangzást ígérő, kirobbanó energiájú duót nálunk most először hallhatja a közönség.
Július 31-én De Phazz lép fel, akik modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözik. Hogy fokozzuk még, holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer következik ezután, aki napjainkban olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Jamie Cullum és sokan mások. A három nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fogja táncra perdíteni a piknikezőket.  K
oncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk-hiphop-acid jazz együttesévé.
A Paloznaki Jazzpiknik lehetőséget arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térjünk vissza a mindennapokba.
Jegyek és bérletek már most kaphatók minden kategóriában, a napijegyek mellett két- és háromnapos bérletek, illetve VIP-jegyek és bérletek is vásárolhatók.
Kedvezményes jegyek itt: www.jazzpiknik.hu/jegyek

 

 

A szerzőről