Akiről elnevezték a világ első plüssmackóját, Teddy Bear-t

Akiről elnevezték a világ első plüssmackóját, Teddy Bear-t

163 views
0

1903. február 15. nagy nap volt a Michtom házaspár életében, ugyanis ezen a napon mutatták be a világ első plüssmackóját, melyet a pár hölgy tagja,  Rose készített és brooklyn-i édesség boltjuk kirakatában helyeztek el. A többi, ahogy mondani szokás,  történelem. Elég annyi hozzá, hogy a házaspár 1907-ben játék vállalkozást alapított.

Néveredet

Rose inspiracióját egy Theodore Roosevelt elnököt ábrázoló rajzból merítette, aki egy vadászat alkalmával megtiltotta a csapdába került medve lelövését. Az első mackó selyemből készült gomb szemekkel.

A rajzot az asszony a The Washington Post 1902. november 16-i számában látta meg, ez a kép ma is megtekinthető Roosevelt születési helyének weboldalán.

Forrás: wikipedia / Clifford Berryman

Siker

A mackóra azonnal rengetegen jelentkeztek, mint vevők, így elindult a mackógyártás. Érdekes adalék továbbá,  hogy Morris Michtom felvette a kapcsolatot Roosevelt elnökkel,  hogy nem bánja-e, ha róla nevezik el a mackót. Az elnök örömmel beleegyezett, bár mint mondta, nem hiszi, hogy ez sokat változtatna bármin is.

A szerzőről