A „több évszakos Balaton”!

A „több évszakos Balaton”!

21 views
0

Ennek jegyben szervezik a Nyitott Balaton akciót, mely az őszi Balatonra hívja fel a figyelmet október 22-e és november 2-a között.

Végre borozhatnak a sofőrök is – szolgált hírértékű információval az előkészületekről Fekete Tamás, a balatoni regionális TDM-szövetség alelnöke. Elmondta azt is: közel 160 szálláshely, több mint 90 pincészet és étterem segíti azt a kampányt, amelynek ideje alatt lovaskocsival, kisbusszal, vagy hajóval szállítják azokat, akik leteszik autójukat és gyalogosan indulnak felfedezni egy-egy régió pincéit. Fekete szerint a turisták körében eddig gyakori probléma volt, hogy egyvalaki sosem tudta élvezni a pincelátogatásokat. Most azonban a sofőrök is ihatnak majd. A baráti társaságoknak nem kell aggódni azon ki az, aki hazaviszi őket a harmadik, negyedik pince „bevétele” után.

Fotó: Nemes Zoltán

A borturisták mellett a családi programokra vágyóknak is számos eseményt szerveznek; Szigligeten tartják például a Süllőfesztivált, Balatonszárszón a Csokoládéfesztivált, Siófokon pedig Kálmán Imre Emléknapokat szerveznek, utóbbi városban nemcsak a neves komponista leghíresebb dalai hangzanak el, hanem Kálmán Imre kedvenc étkeit és süteményeit is elkészítik a helyi vendéglőkben.
A tavaszi Nyitott Balaton akciót sikeresnek értékelték a turisztikai szakemberek, most a Balaton harmadik arcát, a ,„harmadik szezont” mutatnák be az idelátogatóknak.

Forrás: sonline.hu