A tavasz első napja a tervezgetésé is

A tavasz első napja a tervezgetésé is

88 views
0

Ennek a télnek is lassan vége, felvirradt a naptár szerinti első tavaszi nap. Minden évben talán a legoptimistábbak ezen a napon az emberek – már ha nincs covid, mert egy új időszak kezdődik, még ha nem is mindig ekkor indul ténylegesen a tavasz, de ebben a napban már sok ígéret benne van. 

Március 1. – Én személy szerint ezt a napot nagyon vártam már, mert ez valahogy igazolvány a lelkemnek, hogy csodás időszak indul el: melegedő idő, szabad levegőn töltött napok és esték, virágzás, zöldellő fák, szerelem, gyerekzsivaj, maradandó emlékek együtt töltött alkalmakról, nagy kirándulások, majd vízparti élmények, csónakázás, fröcskölés, fürdés, lángos, horgászat, nádas, Balaton. Ezek a lehetőségek turbógázt adnak, feltüzelnek, megtöltik buzogó erővel az embert.


A március első napja visszafordíthatatlanul kiutalja nekünk a tél végét látványosan hosszabb napokkal, napsütéssel, a tavasz ígéretével, amiben annyira sok minden van. Mindannyian tapasztaljuk, hogy sokkal szívesebben kelünk fel az ágyból, állunk neki dolgoknak, indulunk el otthonról, ha süt a nap. Akár egy kicsit is. Irigykedem is a tőlünk délebbre fekvő országokra a napsütéses óráik miatt. A nap tényleg életerőt ad, annyira sok pluszt jelent az ember hangulatában, nem hiába vidámabbak a déli népek. Persze, ha télen süt a nap, az is szuper, de kevés van belőle.
De mi se szomorkodjunk, hisz’ itt a tavasz! Lehet gondolkodni, mikor kell ablakot pucolni, a telken megnyitni a vizet, kitakarítani a kocsit, kiszellőztetni a  házat, lenyírni először a füvet, rendet rakni kicsit a fészerben, leporolni a  gyerekek bringáit, felfújni a focilabdát, lefesteni a csónakot, és lemenni először horgászni! És még sorolhatnám! Pont ez a lényeg, annyi, de annyi lehetőség van a tavaszban, igaz?

Álljunk neki tehát leporolni lelkünket is, olvadjon fel a téli fagyból és tervezzük az elkövetkező csodálatos hónapokat!

A szerzőről