A Meg se kínáltak nagy sikerrel debütált Budapesten, Balatonra is jön

A Meg se kínáltak nagy sikerrel debütált Budapesten, Balatonra is jön

116 views
0

Hatalmas sikerrel mutatták be kedd este a Meg se kínáltak című kocsmaáriát a 6színben. A Bödőcs Tibor azonos című könyvéből készült produkciót Keresztes Tamás rendezte. Magyar Oszkárt, a jobb napokat megélt, művészlelkű, alkoholista szobafestőt Thuróczy Szabolcs alakítja.

Thuróczy Szabolcs, akivel egyébként nyári lapszámunkban interjút közöltünk az előadás próbái alatt elmondta, „Először fogok játszani egyszereplős darabban. Mivel egyedül állsz a színpadon, kicsit egoistának tűnő műfaj, de hát Keresztes Tomi példája is bizonyítja, hogy ezt lehet 21. századi szinten is csinálni, új értelmet adva dolgoknak. Az én esetemben úgy, hogy a mélység, a fájdalom, a humor mind meg tud jelenni. Ez egy nagy kihívás volt nekem, nagyon izgatott a dolog. Nem tudom, hogy meg tudom-e ugrani ezt a szintet, mindenesetre megpróbálom, bár igaz, nagyon jól be vagyok védve Bödöcs Tibor szövegekkel, Keresztes Tomi rendezéssel. „

A júliusi budapesti előadásokra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, a nézők azonban több helyszínen is találkozhatnak nyáron a produkcióval. Július 9-én Érden, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében lesz az első vidéki előadás, július 17-én a Kultkikötő meghívására Balatonszárszóra, a Csukás Színházba érkezik a kocsmaária. Július 24-én a Mézesvölgyi Nyár látja vendégül Veresegyházán az előadást, augusztus 5-én pedig az Ördögkatlan Fesztivál Palkonyán a Mokos Pince Színházban. A nyári turné utolsó állomása Szentgyörgyváron lesz augusztus 12-én a Margófeszten.

Augusztus 27-én és 29-én pedig már újra a 6színben várja a közönséget a Meg se kínáltak.

A szerzőről