Balatonudvari

Balatonudvari

59 views
0

Balatonudvari hírét szív alakú sírköveinek legendája repíti messzire, sokan keresik fel a település műemlék temetőjét. A múlt emlékei a szép fekvésű, remek akusztikájú fövenyesi kápolnában, a katolikus és református templomokban és a helytörténeti galériában érhetők tetten. Büszkék vagyunk arra, hogy mindkét strandunk Kék Hullám Zászló minősítést kapott, ami jelzi, hogy a hozzánk érkező vendégek szép, rendezett, jól felszerelt Balaton-parti környezetben tölthetik el szabadidejüket. A többéves munkánk elismeréseként elnyertük már a Virágos Magyarországért közterület szépítő verseny különdíját, a virágos Veszprém megyéért megmérettetés második helyezését és a legkedveltebb Balaton-parti település címet is megszereztük.

Egész évben szervezünk programokat a hozzánk érkezőknek. Egy különleges hangulatú eseménnyel, a Vízkeresztkor tartott Balatonszenteléssel kezdjük a rendezvényeink sorát, melyet egy igazi falusi disznóvágás követ, ahol mindenki megismerkedhet a hamisítatlan hagyományos udvari ízekkel és részese lehet az utánozhatatlan udvari vendéglátásnak. Gasztronómiai programjaink – Húsvéti Morzsa Party- „Nálunk a kerítés is kolbászból van!”, Pünkösdi Családi Nap- Pincepörkölt-főző Verseny, Szezonnyitó Marhahúsból készült ételek versenye és a Szezonzáró Halászléfőző verseny- méltán szereztek hírnevet. Nyári szezonban kiemelt szerepet szentelünk a családi, gyermek és könnyűzenei programoknak. 2018-ban már harmadik alkalommal vendégeskedett nálunk a Nemzetközi Anyósfesztivál, egy a Kárpát-medencében egyedülálló, semmi mással össze nem hasonlítható egésznapos programkavalkád. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt három évben a Honeybeast Együttes, a Budapest Bár Produkció és 2017-ben a Magna Cum Laude zenekar is fellépett a Balatonudvari strandon. Éves programjainkról az érdeklődők a www.balatonudvari.hu oldalunkról tájékozódhatnak.

Balatonudvari kiemelt nyári rendezvényei:

Pünkösdi Családi Nap és Főzőverseny
Időpont: 2019. június 9.
Helyszín: Fövenyesi Strand
Főzőverseny színes családi programokkal fűszerezve, csodálatos Balaton- parti környezetben
Póni szekerezés, póni lovagoltatás, állatsimogató, Bohócműsor, Arcfestés,
Zenés, szórakoztató műsorok, Főzőverseny

XV. Nemzetközi Anyósfesztivál és Szezonnyitó
Időpont: 2019. június 29. egész nap
Helyszín: Balatonudvari Strand
A Balatonudvari Szezon ünnepélyes megnyitója családi és gyerek programokkal, Fanyűvő játszótérrel, főzőversennyel, labdarúgó tornával.
A XV. Nemzetközi Anyósfesztivál az érett nőkről szól, de az egész családot megmozgató, egésznapos nyári szórakozást ígér , ahol rengeteg nyeremény várja a játékos kedvűeket, és közben az északi part egyik legszebb fekvésű strandján fürdőzni is lehet. Este szabadtéri DISCO zárja a napot.

Zenés időutazás Arató DISCO
Időpont: 2019. június 29. és 2019. július 27. 21.00 óra
Helyszín: Balatonudvari Strandszínpad
Zenés időutazás, videó DISCO a„Régi Csibészektől” a Wellhelloig,
Arató Disco – ahol csak a zene kábít, és még lassúzni is lehet…

BIKINI KONCERT
Időpont: 2019. augusztus 9. 21.00 óra
Helyszín: Balatonudvari Strand Sirály u.1. Strandszínpad
”Adj helyet magad mellett”, „Mielőtt végleg elmegyek”,”Közeli helyeken”- legendás dalok, legendás zenekar- BIKINI KONCERT
Jegyek elővételben: www.ticketportal.hu és a helyszínen

Szent István napi ünnepi hétvége
Időpont: 2019. augusztus 17-19.
Helyszín: Fövenyesi és Balatonudvari Strandok
Gyerekprogramok- Bohócműsor, Gólyalábas előadás, Arcfestés;
Sakk szimultán, Kenyérszentelés, Fáklyás felvonulás, Tűzijáték, Lovas programok,
Népek zenéi és táncai- szerb, magyar és roma folklór programok, táncház, Utcabál

Szezonzáró Halászléfőző Verseny
Időpont: 2019. szeptember 7.
Helyszín: Balatonudvari Strand
Horgászverseny felnőtt és gyerek kategóriákban, Halászléfőző Verseny színes családi programokkal fűszerezve, csodálatos Balaton- parti környezetben, UtcaBál