Túrajó séták a balatoni villák szerelmeseinek

Túrajó séták a balatoni villák szerelmeseinek

194 views
0

Ha te is imádod a Balatont és szeretsz cél nélkül lézengeni a Balaton településein, akkor tudnod kell, hogy ennél már csak egy jobb dolog van: ha célzottan be tudod járni és megismerni ugyanezeket a helyeket a Túrajóval!
A Túrajó Bakony-Balaton másképp és a Túrajó Veszprém másképp városnéző sétákkal segít neked. Balatonalmádi várossal közösen szervezett programjaikon megismerheted a 150 éves Almádi megbújó emlékeit és régi tárgyi emlékekben idézheted fel a múltat! A június és július folyamán összesen öt alkalommal szervezett, 2 órás, még gyerekek számára is könnyedén bejárható 2,5 km hosszúra tervezett séták alkalmával nemcsak a város régmúltjába, hanem néhány villaépületbe is bekukkanthatunk mindössze 2900 Ft-ért. A tájélmény fokozása és az építészetileg kiemelkedő villák jobb szemügyre vétele érdekében egy helyen magaslati kilátásra lehet készülni, miközben belehallgathatunk a mesélő házak családtörténeteibe és legendás vendéglátóhelyekről tudhatunk meg érdekes információkat.

A sétát leíró és a jegyvásárlást segítő weboldal így csinál kedvet a sétához: „Hihetetlen, de igaz: a Balaton vizét kezdetben fürdőzésre egyáltalán nem használták, halászatra és az állatok fürdetésére viszont annál inkább. A 18. századi szőlő- és gyümölcskertjeiről híres Balatonalmádiban füredi ihletésre épültek az első nyaralók a présházak filoxéra idején történt átalakításával. A Balaton-parton felhúzott fürdőházakban pedig a Kneipp-, a Rickli- és a Napkúra gyógyító összetevőinek hódolhattak a századforduló vendégei.”

További információ itt.

Kellemes időtöltést!

A kép illusztráció.

A szerzőről