Szigliget nagyot és újat álmodott: télen is lesz élet a strandján

Szigliget nagyot és újat álmodott: télen is lesz élet a strandján

24 views
0

A szigligeti képviselő-testület mert nagyot álmodni és úgy határozott, hogy a téli hónapokra is élettel tölti meg a strandját. November 15-től február közepéig egy 17,5 méter széles és 30 méter hosszú műjégpályát, továbbá szauna házat is üzemeltet az önkormányzat a helyszínen, ahol éppen a Balaton egyik legnagyobb őszi rendezvényére, a hétvégi Süllőfesztiválra készülnek – tájékoztatta Balassa Balázs polgármester a hirbalaton.hu-t.

A polgármester kifejtette, hat éve fogalmazódott meg az a mottó, hogy „egész évben Szigliget”. Ennek megfelelően alakította ki a település a rendezvény-naptárát és próbálja bővíteni a szolgáltatásait. Az idei év hátralévő részében és a jövő év elején a vár mellett a strand lesz a turisztikai kínálat központja. Október 21-23 között ez utóbbi helyszínen rendezi meg a Szigligeti Turisztikai Egyesület a Süllőfesztivált. A rendezvény alapját jelentő gasztronómia (különböző halételek és térségi borok) mellett színvonalas kulturális programokkal és népművészeti kirakodóvásárral várják a vendégeket. “Ez a rendezvény jó bizonyíték arra, hogy egy jól „megkomponált” rendezvény ősszel is nagy tömegek számára lehet vonzó” – fogalmazott Balassa Balázs.

A szigligeti strandon november közepén nyitó műjégpályáról elmondta, hogy világítással rendelkezik majd, így sötétedés után is várja a sportolni vágyókat. A szaunát és a vizesblokkot egy egész évben nyitva tartó épületben alakítják ki.

-A két finn és az egy infra szauna a jégpályával kiegészülve egy egyedi a Balaton partra eddig nem jellemző szolgáltatást nyújt a téli időszakban – mondta a polgármester. Hozzátette, nem lenne teljes a szolgáltatási kör étkezési lehetőség nélkül, így lesz egy melegkonyhás vendéglátóegység a téli időszakban is.

Forrás: hirbalaton.hu