Jótékonysági programok a Keszthelyi Kilométereken

Jótékonysági programok a Keszthelyi Kilométereken

94 views
0

Egyesületünk, a Keszthelyi Kilométerek által megrendezett Keszthelyi Kilométerek – röviden KKM – versenyünket évekre visszamenőleg az ország 10 legnépszerűbb futóversenye között tartják számon, 2019-ben immáron 12. éve rendezzük meg családi sporthétvégénket, így sporteseményünk a futóversenyek egyre bővülő palettáján nagy hagyományokkal rendelkező sporteseménynek számít.

A 2019-es év céljának megfogalmaztuk, hogy a 2019. június 8-9-ei rendezvényünk témájának a segítségnyújtást tekintjük, ez lesz a KKMHELP programsorozat.   A Keszthelyi Kilométerek alkalmával a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Osztályának szervezünk jótékonysági akciósorozatot, mely köré építjük fel pünkösdi rendezvényünket.

Az egészségügyre jellemző forrás- és szakemberhiány miatt szeretnénk együttműködni a kórház intézményvezetőjével és osztályvezetőjével és valós eszközbeszerzésre, mobil respirator – mobil lélegeztető gép beszerzésére fordítani az összegyűjtött felajánlásokat. Egy jótékonysági séta mellett, színházi előadást szervezünk, valamint a helyi kereskedők bevonásával gyűjtést szervezünk.

 

Projektünk keretében a Keszthelyi Kilométerek (KKM) futóversenyen 1. nap az óvodásoknak és iskolásoknak szervezünk rövid távú futamokat, mely távok könnyen teljesíthetőek, ezáltal a család  minden tagja, így a korábban nem sportoló gyermekek is pozitív élményekkel távozhatnak egy sportrendezvényről. Nem titkolt célunk, hogy a gyermekek segítségével a szülőkben is felkeltsük a mozgás iránti vágyat, mely így hozzájárul egy egészségesebb társadalom épüléséhez.

Jótékonysági sétánk a legnagyobb létszámú versenyszámok között lesz lebonyolítva, számítva így a nagy arányú résztvételre, melynek folytatása a Sprint futamok 2,5 és 5 km-en.

A koraesti tésztaparti és koncert mellett kerül sor a színházi előadásra a Balaton Színházban, melynek jegybevétele szintén a felajánlásra lesz fordítandó.

A hétvége és a rendezvény 2. napján a félmaraton, maraton, váltók  mellett 10,55 km-es versenyszámmal várjuk versenyzőinket. A rövidebb egyéni táv bevezetésével az volt a célunk, hogy a „gyerekfutamokból kiöregedő”, valamint a kevésbé edzett felnőtt versenyzők is kipróbálhassák magukat.

A KKM-en fokozott figyelmet biztosítunk a kerekesszékes, hand-bikeos, valamint látás- és hallássérült futók versenyzésével kapcsolatosan. Egyesületünk hosszú távon megvalósítható küldetésének tekinti, hogy az egészséges életmód és a fogyatékos versenyzők integrációja a sportban társadalmi mintává váljon, eszerint változzon a célcsoport értékrendszere és mindennapi életvezetése.

Az egészséges életmódra nevelést célszerű minél fiatalabb korban elkezdeni, hogy a sport szeretete beépüljön a mindennapokba és ne merüljön ki csak a kötelező testnevelés órákban. Hisszük, hogy ha minél fiatalabb korban a mozgás a napi rutin részévé válik, akkor azt a gyermekek felnőtt korban sem fogják hanyagolni.

Idei programtervünk az alábbiak szerint alakul:

PÉNTEK:
17.00 gyermek versenyek neveztetése indul

SZOMBAT:
08.00 gyermek versenyek neveztetése folytatódik
09.00 a rendezvény nyitása
10.00 – gyermek futóversenyek KICSIK (2013 – 2019 között születettek)
2013 – 2019-es korosztály eredményhirdetése
12.00 – gyermek futóversenyek NAGYOK (2005 – 2012 között születettek)
2005 – 2012-es korosztály eredményhirdetése
15.00 Sprint futamok 2,5 km és 5 km + eredményhirdetés
17.30 „Egy lépés, egy lélegzet” – jótékonysági séta a Sürgősségi Osztály eszközbeszerzéséért
18.00 tészta parti az indulóknak
19.00 jótékonysági színházi előadás a Sürgősségi Osztály eszközbeszerzéséért
19.30 koncert
21.00 koncert

VASÁRNAP:
09.50 RAJT – kerekesszék, hand-bike
10.00 RAJT – félmaraton, maraton egyéni és váltók
12.30 RAJT – 10,55 km egyéni
15.30 eredményhirdetés
17.00 Vagabond koncert

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK a teljes hétvégén:
RunnerExpo – sportos szakkiállítás
Varázshangok Gyermeksarok – ingyenes animáció
Várkert Pihenőzóna – a Várkert területén
Vendéglátós kitelepülők

 

Csatlakozzon a hivatalos Facebook eseményhez!