Everness Fesztivál, az ítélkezésmentes közeg

Everness Fesztivál, az ítélkezésmentes közeg

94 views
0

A kilencedik Everness Fesztiválon közel 300 előadó, szakértő, tanító osztja meg tudását workshopok, mozgás, zenei programok, valamint előadások keretében. Aki ismerkedni szeretne önmagával, gyógyulni, netán mindezt a Balaton déli partján tenné, ne hagyja ki a kínálkozó lehetőséget. 

Aki már volt az Everness Fesztiválon, biztosan tudja, milyen jóhangulatú, békés, lélekmelegítő hatású event. A színpadok közötti könnyű átjárás, a csendes beszélgetések, megnyugtató illatok és vidámság mind-mind része a fesztiválnak. Idén mindennél jobban érdemes ellátogatni Siófok-Sóstóra a hét falut is felőlelő egyre bővülő fesztiválra.
-Két éve tervezgetünk, gyűjtjük a muníciót, az ötleteket, mert szerettünk volna idén valóban különleges programmal debütálni – mondja Klein Csaba fesztiváligazgató. – A világ különböző tájairól meghívtuk az egyes önismereti utak legmagasabb szintű képviselőit, akik a fesztivál 7 falujában összesen 17 helyszínen vezetik majd közelebb a látogatókat önmagukhoz. Fontos volt számunkra, hogy idén is meglepjük a vendégeinket, ezért újdonságként elkülönítünk egy Szakrális Falut, hozunk egy izzasztókunyhót, újra a fesztiválterülethez csatoljuk a strandot, elhívtuk a régi nagy kedvenc zenei előadóinkat és lesz külön Kultúra Színpad is.

A fesztivál leírásában az szerepel, hogy olyan időtöltést kínálnak, amelyek akár egy évre feltöltődést adhatnak, a helyszín megválasztásával és a programokkal pedig családias, intim hangulatot teremtenek a látogatók számára.

A fesztivál egyik különlegessége lesz az idén először megnyíló Szakrális Falu – folytatja a bemutatást Klein Csaba. – Ez a mélyebb, ősibb és gyakorlatiasabb spirituális tanítások helyszíne lesz, ahol elsősorban a törzsi kultúrákkal ismerkedhetnek meg a vendégeink. Ebben a térben olyan szertartásokkal készülünk, amelyek az emberiség történetének korai szakaszát idézik meg, így lesz tűz körül éneklés, zenélés, tánc, valamint tisztuló szertartásokra elhozzuk a szauna egy ősi változatát, a CSERGÁt is.

A fesztivál központi területén áll majd az Evernessia előadói nagyszínpada, a rendezvény lelke. Többek között itt mesél Dan Millman, A Békés Harcos útja című könyv írója, spirituális tanító a stresszmentes élethez vezető lehetséges utakról. A Szakrális Falu előadói között feltűnik majd Wiruungga Dunggiirr ausztrál, valamint Garra Peet holland törzsi tanító és Jaime Caso Villavicencio perui kecsua tanító is.
A zenei programok idén három helyszínt kapnak, lehet majd szórakozni, táncolni, közösen zenélni, de természetesen csendeskedni is. Azok számára, akik inkább csendesebb élményre vágynak jó hír, hogy idén is megnyílik a Sound Trip hangterápiás tere.
A Táncos Part minden évben különleges helyszín, nem véletlen, hogy a fesztivál egyik legkedveltebb tere. Aki ide érkezik, a testén és a mozgáson keresztül utazhatja be a világot.
A jóga szerelmeseit idén is külön helyszín, a Balance mozgás tere várja.
Az Intimitás Falu maga lesz a mélység és a magasság – az intimitás, szexualitás, kapcsolódások és kapcsolatok világa. Itt az Intim Tér színpadán előadásokkal, míg a Tudatos Szex Sátorban gyakorlatorientált programokkal fejleszthetik a látogatók szexuális önismeretüket.

Réz Judit produkciós menedzser évek óta végzi az Előadói Nagyszínpad háziasszonyi teendőit, kérdésünkre elmesélte, hogy most először lesz Kultúra színpad, amelynek a programjairól szervezőként ő gondoskodik. Itt délelőttönként gyermekelőadásokkal, Pöttyös Panni és Kockás Peti felolvasásokkal, bábszínházzal várják majd a legapróbbakat, míg a későbbi órákban stand-up estek, beszélgetések és képzeletszínház szerepel a műsorban olyan fellépőkkel, mint Aranyosi Péter, Vida Péter, Kálloy-Molnár Péter és Hajdú Steve

Hogy Judit mit tapasztal évről-évre a fesztiválon? Kikapcsolódás, feltöltődés, önmagamba figyelés, belső béke, pozitivitás – ezek mind-mind az Everness jellemzői között szerepelnek.

Már csak 21 nap van vissza, fesztiválozz fantasztikus hangulatban és ítélkezésmentes közegben. Vedd meg jegyedet ITT és most.  További információ a fesztiválról: https://www.everness.hu/fesztival

A szerzőről